• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Zöld óvszer februártól

2014.01.02. /

A környezetbarát tisztítószereket forgalmazó Seventh Generation cég alapítója, Jeffrey Hollender, miután a cége 2010-ben csúnyán megvált tőle, idén egy újabb fenntartható termékötlettel rukkolt elő. 

Lányával közösen indított vállalkozásában 2014 februárjától olyan fair trade óvszereket kíván a piacra dobni, amelyek ellentétben sok más óvszerrel, nem tartalmaznak káros vegyi anyagokat, és amelyek alapanyaga FSC-tanúsítvánnyal rendelkező dél-indiai ültetvényről származik.

A fenntarthatósági guru lánya, Meika a termék marketingjéért felelős. Mivel az óvszervásárlók 40%-a nő – akik általában rendkívül kényelmetlenül érzik magukat ebben a vásárlói szerepben –, igyekeznek őket megszólítani: olyan designt alakítottak ki, amely letisztult, egyszerű, nem hivalkodó.

Ami az óvszer anyagát illeti: kevesebb benne az allergizáló protein és nem tartalmaz N-Nitrozaminokat, amelyek egy friss német tanulmány szerint növelik a rák kialakulásának kockázatát.

A Sustain márkanevet kapott óvszer ára nagyjából megegyezik majd a piacvezető márkák áraival. (Mivel ezen a piacon a cégek általában óriási árréssel dolgoznak, ők még kisebb árréssel is nyereségesek lehetnek).

Ráadásul a profitjuk 10%-át olyan amerikai szervezeteknek ajánlják fel, amelyek az alacsonyjövedelmű társadalmak reproduktív egészségügyi ellátását segítik. Mindezek alapján apa és lánya talán joggal hirdetik, hogy a Sustain a jelenleg a piacon található óvszerek közül a legtermészetesebb és legetikusabb termék.

Kép és szöveg forrása: fastcoexist.com

A cikk a Vidékfejlesztési Minisztérium PTKF/1329/2013-as számú Zöld Forrás pályázat keretében készült. 

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében