• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Völgykaja 2007

2007.07.25. /
Az idei Művészetek Völgye fesztivál zöld programjai közt egy helyi termék kampány is bemutatkozik.

A fesztiválra megjelentettünk egy kis brossúrát is, ami a termelőktől való közvetlen vásárlás előnyeire és lehetőségeire hívja fel a figyelmet. A „Közvetlenül" és a Völgykaja kampány programja megszerezhető lesz a Völgy zöldudvaraiban, elektronikusan pedig innen tölthető le. >>>

A Nyitott Kert Alapítvány kezdeményezésére és vezetésével néhány civil szervezet (Csalán Egyesület, Független Ökológiai Központ Alapítvány, Közép-Dunántúli Biokultúra Egyesület, Tudatos Vásárlók Egyesülete, Védegylet - „Gumicsizma" agrárszekció) kampányt szervezett, hogy a helyi élelmiszerek és termelőik minél szélesebb és intenzívebb nyilvánosságot - részvételi lehetőséget kapjanak a Művészetek Völgéyben. Tesco sültkrumplit, vízízű csomagolt salátát kapunk máshol is, ha már ott vagyunk, ízlelhessük meg a Völgy ízeit is!

A fesztivál ideje alatt erre a helyi élelmiszerpontokon lesz lehetőség. Ha mint völgylátogatók olyan ételre vágytok, amit mi és „helyi minőségellenőreink" is jó szívvel ajánlanak, akkor keressétek az alábbiakat:

Zöldudvaros bográcspontok: Vigántpetenden a jurta mellett és a taliándörögdi Más-Világ zöld udvarban minden nap fellobban a tűz, estére mindig elkészül egy-egy tál kiadós étel. Ételkimérés: minden este 18 órakor.

Helyi Menü „Cili néni kocsmájában": Minden déltől helyi alapanyagból tálal egyszerű és megfizethető ételeket a helyi márka szimbólumaként is szolgáló Cili néni a kapolcsi Királykő Kocsmában. Vigyázat, csak a készlet erejéig!

Hétvégi biopiac a petendi zöldudvarban! A környékbeli biotermelők megmutatják portékájukat a völgy első hétvégéjén.

Keresd a gyümölcsárus triciklist Pulán és a többi a faluban! Ha felfrissülésre vágysz, jól jöhet egy nagy adag friss gyümölcs!

További meglepetés akciókat is tervezünk völgy-kaja témában. Keresd a kapolcsi zöld udvarban a Nyitott Kert Alapítvány információs standját!

 

Akiktől vásárolunk: helybéli gazdák a környékbeli településekről (a Biokultúra Egyesület helyi elnöke, falugazdászok, polgármesterek), nevezetesen Hegyesdről, Kapolcsról, Monostorapátiból, Öcsről, Taliándörögdről, Tapolcáról és Vigántpetendről.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete idén is a taliándörögdi zöld udvarban tanyázik majd. Az egyesület standján a környezettudatos vásárlás fortélyaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők kiadványok, beszélgetések, játékok (tili-toli, twister, kirakósok, memória, kvízjátékok) révén.  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében