• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

TV az életünkben

2005.04.28. /
Éppen most, április 25-től május 1-ig ezernyi aktivista járja az utcákat egy kulcstartóra akasztható távirányítóval, ami gyakorlatilag bármilyen tévét képes kikapcsolni, tilosban kapcsolva ...

A TV Kikapcsolási Hét nem egy hagyományos társadalmi rituálé. A cél egyszerű: megpiszkálni a beidegződéseket és elgondolkodtatni az embereket arról, hogy milyen szerepet tölt be a TV az életükben.
Ez nyilvánvalóan egy állásfoglalás a zsákutcás fotelkultúrával szemben, de arról is szól, hogy megtisztítsuk szellemi környezetünket. Ahogy az óceánjaink és a levegőnk, közös gondolati terünk is tele van szennyező anyagokkal -- eltorzított hírekkel, manipulatív hirdetésekkel, erőszakkal és felülről vezérelt kultúrával.
Hogyan vehetjük fel a harcot? Az elmúlt években összezúztunk tévéket, teleplakátoltunk iskolákat és irodákat, hirdetéseket jelentettünk meg a tévében és tévéellenes utcaszínházat játszottunk. Mi a legújabb tuti? TV-B-Gone™ -- egy kulcstartóra akasztható távirányító, ami gyakorlatilag bármilyen tévét képes kikapcsolni. Ez jelenleg a legjobb eszköz ahhoz, hogy visszaszerezzük köztereinket.

Éppen most, április 25-től május 1-ig ezernyi aktivista járja az utcákat ezzel a zseniális szerkezettel, tilosban kapcsolva ki a tévéket. Egy kattintás, egy tiszta fej.
Szerezd be Te is május 2-ig önköltségi áron: https://secure.adbusters.org/orders/tvbgone/

A különböző megmozdulásokról itt tudósítunk:
Küldd el képeidet, történeteidet, videóidat, posztereidet, egyéb dolgaidat a tvturnoff@adbusters.org címre és mi felrakjuk.

Ha van kedved mélyebbre ásni, látogasd meg a Media Carta kampányt. Segíts szembeszállni a médiabirodalmakkal és újragondolni információs rendszereinket. Csatlakozz az információs kor emberi jogi küzdelméhez.  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében