• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Támogasd a TVE zsírkréta tesztjét!

2016.03.18. /

Könnyed szórakozás és egy nehézfém. Ez lenne a zsírkréta?  A legnagyobb zsírkréta fogyasztók a gyerekek, akár rajzolásról, akár majszolásról van szó. Te is szeretnéd tudni, van-e ólom az itthoni zsírkrétákban? Támogasd a teszt költségét, hogy kideríthessük!

Arra vállalkozunk most, hogy megvizsgáljuk az itthon kapható 20 legismertebb zsírkréta márka esetleges ólom tartalmát. Hiszen ez egy olyan termék, amelyet a gyerekek naponta használnak, és gyakran nem „rendeltetés-szerűen” teszik. Az ólom jelenléte minden tekintetben nagyon veszélyes és káros, mind a gyerek, mind a felnőtt szervezet számára.

Ezért is tartjuk nagyon fontosnak, hogy laboratóriumban vizsgáltassuk be a leggyakoribb márkák termékeit. Ha ez neked is fontos és szeretnéd tudni, hogy a zsírkréták valóban tartalmaznak-e olyan káros anyagokat, mint az ólom, akkor támogasd a zsírkréta tesztet!

A tesztek labor költsége összesen 1.344.000 Ft, de ebből már csak 66.000 Ft hiányzik ahhoz, hogy mind a 20 különböző márkájú zsírkrétát bevizsgáltathassuk.

További infó az Adjuk össze! oldalon.   • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében