fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Akkor is telefonálhatunk, ha csúszunk a kifizetéssel

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság határozatban tiltotta meg a Magyar Telekomnak, hogy előfizetői kimenő hívásait korlátozza, ha az ügyfél a
telefonszámlával nem, csak a vásárolt készülék árával tartozik.
 

A döntés egy konkrét eset kapcsán született, amelynek során a Magyar Telekom úgy korlátozta egy ügyfél hívásait, hogy az előfizető – a szolgáltató felszólítását követően – befizette számlatartozását, azonban újonnan vásárolt készülékének esedékes törlesztő részletével adós maradt, mert erről a felszólító levél nem értesítette.

A hatályos törvényi szabályozás szerint a szolgáltatók a nem fizető vagy késve fizető ügyfeleiknél a szolgáltatást korlátozhatják mindaddig, amíg azok a lejárt tartozást meg nem fizették, azonban ez a szabály a szolgáltatásra vonatkozik, a készülék vásárlása pedig nem volt része a szolgáltatásnak. Az elmaradt részlet behajtását a szolgáltató jogi úton kezdeményezheti.

A bíróság jogerősen helybenhagyta a fenti határozatot, innentől minden szolgáltatónak eszerint kell eljárnia.

Forrás: NMHH

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok