fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Akkor is telefonálhatunk, ha csúszunk a kifizetéssel

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság határozatban tiltotta meg a Magyar Telekomnak, hogy előfizetői kimenő hívásait korlátozza, ha az ügyfél a
telefonszámlával nem, csak a vásárolt készülék árával tartozik.
 

A döntés egy konkrét eset kapcsán született, amelynek során a Magyar Telekom úgy korlátozta egy ügyfél hívásait, hogy az előfizető – a szolgáltató felszólítását követően – befizette számlatartozását, azonban újonnan vásárolt készülékének esedékes törlesztő részletével adós maradt, mert erről a felszólító levél nem értesítette.

A hatályos törvényi szabályozás szerint a szolgáltatók a nem fizető vagy késve fizető ügyfeleiknél a szolgáltatást korlátozhatják mindaddig, amíg azok a lejárt tartozást meg nem fizették, azonban ez a szabály a szolgáltatásra vonatkozik, a készülék vásárlása pedig nem volt része a szolgáltatásnak. Az elmaradt részlet behajtását a szolgáltató jogi úton kezdeményezheti.

A bíróság jogerősen helybenhagyta a fenti határozatot, innentől minden szolgáltatónak eszerint kell eljárnia.

Forrás: NMHH

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás