Cikkek

Válassz kategóriát!

Friss tartalom

Csatlakozz a TVE csapatához gyakornokként!

A Tudatos Vásárlók Egyesülete önkéntes gyakornokot keres 6 hónapra, heti 8 órában. Ha fontosnak tartod a környezettudatos és etikus vásárlást, szeretnél szakmailag fejlődni, és szívesen segítenéd a munkánkat, itt a lehetőség, jelentkezz! 

Honnan jön a banánunk?

Hogyan szövik be a banánellátási láncok a világot? Mit eredményez az átláthatatlanság és mit okoz Ecuadorban az, hogy mi európaiak télen több banánt eszünk?

Így is készíthetsz fair trade szaloncukrot

Bemutatjuk a decemberi fair trade szaloncukor készítő felhívásunkra érkezett nyertes „művet”. 

Mennyire ismered a reklámokat? Teszteld magad!

Játssz reklámértő szülőt, és teszteld, hogy mennyire vagy szemfüles, ha szabálytalanságot látsz! Most egy online játék keretében megtanulhatod, hogy mire kell figyelned, ha meg akarod védeni a gyerekedet a káros reklámoktól. 

Adóbevallás egyszerűen

2017-ben a NAV szja-bevallási tervezetet készít a magánszemélyeknek. Mit jelent ez, és hogy lehet felajánlani adónk 1%-át? Összeállításunkból kiderül. Támogasd a TVE munkáját az adód 1%-val! Adószámunk: 18245770-1-43. Köszönjük!

Pénzügyi navigátor a tudatosabb pénzügyi döntésekhez

Az MNB fogyasztóvédelmi oldalán számos, hasznos pénzügyi tanácsot, alkalmazást találhatsz, amelyek segítenk jobban kézben tartani a pénzügyeidet: betét- és megtakarításkereső, hitelkalkulátor de akár a háztartási költsgévetés kaluklátor is hasznodra lehet. 

Mosható pelenka: Ez biztos nagyon macerás lehet

Így indult Bécsy-Nemes Anikó a Bolyhoska, Tudatos Vásárló Kedvezménykártya elfogadóhelyünk tulajdonosának ismerkedése anyukaként a mosható pelenkával. Azóta azon dolgozik, hogy minél több anyukát meggyőzzőn: van élet az eldobható peluson túl is. 

Összeáll a kép? Teszteld milyen gyors vagy!

Teszteld a memóriádat! Milyen hamar tudod kirakni a képet?  

Ezt tudd a banánodról!

Hogyan érik el az áruházláncok, a nagy ültetvényesek és kistermelők, a nemzetközi kereskedelmi szabályok, a gyenge szakszervezetek és a mérgező vegyi anyagok azt, hogy mára a banán lett a kereskedelmi igazságtalanság szimbóluma? 

Így reklamálj a karácsonyi ajándék miatt

Kétszer kaptad meg ugyanazt a könyvet, későn érkezett a megrendelt termék, nem jó a pulcsi mérete? Összeszedtünk néhány hasznos infót, amit érdemes tudnod, mielőtt a reklamálni kezdesz.    • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében