Cikkek

Válassz kategóriát!

Friss tartalom

Bemutatjuk a TVE támogatóit - benne vagy?

Az elmúlt öt év áltagos adatai alapján kiszámoltuk, hogy ki mennyivel támogatja a Tudatos Vásárlók Egyesülete tevékenységét, és ki élvezi ezek hasznait. Ha olvasol minket, legyél a támogatónk! 

Lecserélnéd a hűtődet? A TVE tesztjei segítenek!

2017. augusztus 7-től lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni hűtők, fagyasztók és mosógépek cseréjéhez az Otthon Melege Program keretében. A TVE hűtőgép tesztje segít kiválasztani, hogy melyik a pénztárcádhoz és igényeidhez legjobban illő készülék. 

Szólj bele Te is! Mit szeretnél tudni a kozmetikumokról, vegyi anyagokról?

A TVE egy új projektet tervez a háztartási vegyi anyagokkal és kozmetikumokkal kapcsolatban. Véleményeddel már a tervezési fázisban segítheted, hogy olyan projektet alakítsunk ki, amely minél több háztartásnak lesz hasznos. Kérjük, töltsd ki a kérdőívünket, és terjeszd ismerőseid körében is!

Teszt: halbisztrók

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 5 budapesti halbisztrót tesztelt. Azt vizsgáltuk, hogy kiderül-e honnan hozzák a felszolgált halat, hányféle halat ehetünk, mennyire hulladékmentes a tálalás, kapunk-e csapvizet.

40 fok, gyerekmunka – aszalt paradicsom szinte ingyen

Kipróbáltuk, hogy készíthetünk aszalt paradicsomot olcsón, a csillagászati áron kínált bolti helyett. Kihasználtuk a kánikulát és a gyerekmunkát. Képes beszámolónk következik. 

Tekerj, sétálj, told ki a Túllövés Napját!

Ha a világon az összes autóhasználatot 50%-kal csökkentenénk, és helyette a kerékpárt, a tömegközlekedést vagy a gyaloglást választanánk, az 10 nappal tolná későbbre a Túllövés Napját. Mutatjuk hogyan. 

Így told ki a túllövés napját, hogy ne fogyjon el az energiád!

Ha a globális ökológiai lábnyomért felelős széndioxid-kibocsátást a felére csökkentenénk, 2030-ra a bolygónk évi természeti erőforrása nem augusztusban, hanem csak novemberben merülne ki. A háztartásunk energiafogyasztásának csökkentésével mi magunk is tehetünk ezért. Mutatjuk, hogyan. 

Szeresd a paradicsomot, told ki a Túllövés Napját!

2017-ben hét hónap alatt elhasználtunk annyi ökológiai erőforrást, amennyit a természet egy év alatt képes megújítani. Ha fenntarthatóbban étkeznénk, és az élelmiszerpazarlást világszerte a felére csökkentenénk, 11 nappal későbbre tolódna a Túllövés Napja. Megmutatjuk hogyan. 

Túllőttünk a Földön… Mutatjuk mit tehetsz ellene

2017-ben augusztus 2-ra esik a globális túlfogyasztás vagyis Túllövés Napja. Idén hét hónap alatt elhasználtunk annyi ökológiai erőforrást, amennyit a természet egy év alatt képes lenne megújítani. Te is tehetsz azért, hogy a Túllövés Napja jövőre később  legyen. 

Új EU-s határérték született az egészségre kockázatos glutamátokra

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság újravizsgálta, és megállapította, hogy a glutaminsav és glutamátokra vonatkozó becsült étrendi expozíció nem csak a biztonságos szintet haladhatja meg, de főleg a gyerekek számára kedvezőtlen egészségügyi hatásokkal is járhat. 

   • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében