• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Spamszűrő teszt az NHH honlapján

2007.04.23. /
A spam-ek, azaz kéretlen elektronikus üzenetek elleni védekezés egyre nagyobb feladat. A Nemzeti Hírközlési Hatóság egy spamszűrő teszt publikálásával próbálja segíteni az otthoni Internet-felhasználókat.

A piacon jelenleg számos spamszűrő szoftver érhető el, vannak fizetős és ingyenes, hatékony és persze kevésbé hatékony programok. Azt eldönteni, hogy melyik program a legjobb, nem egyszerű, de vannak bizonyos szempontok, amelyek alapján könnyebben hozhatunk döntést, melyik szoftvert is válasszuk.

Az NHH tesztje a teljesség igénye nélkül, sorrend meghatározását elkerülve készült. Csupán a lehető legtöbb szempontot és információt kívánják bemutatni, hogy a fogyasztók a tényeket és saját igényeiket mérlegelve ki tudják választani a számukra legmegfelelőbb programot.

Ennek érdekében felállítottak egy szempontrendszert, hogy egységes, objektív mércével vizsgálhatóak legyenek az egyes szoftverek. Emellett bemutatnak tíz, magáncélra ingyenesen használható, Windows operációs rendszerben működő spamszűrőt is.

Forrás: Nemzeti Hírközlési Hatóság  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében