fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Kávézók, éttermek, ahol elhiszed, hogy a fogyatékossággal élők mindenre képesek

Szeretnél beülni valahova kávézni vagy ebédelni? Az is fontos, hogy olyan helyet támogass a pénzeddel, amelyik megváltozott munkaképességűeket foglalkoztat? Összeszedtünk néhány budapesti és vidéki helyszínt. Íme.

Budapest – Premier Kultcafé

Már 2012 óta üzemel a Premier Kultcafé, ahol a kávézó mellett mozi és egyéb program lehetőségeket is találunk. A Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány munkahelyteremtési programjaként létrejött helyen a személyzet egy része fogyatékossággal élőkből áll, vásárlásoddal az ő befogadásukat támogatod.

Kép forrása: Premier Kultcafé

 

Budapest – Nem Adom Fel kávézó

A Nem Adom Fel kávézó fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű felnőtteket alkalmaz, ők készítik el és szolgák fel az ételeket, italokat. A kávézó közösségi tér is, sok egyéb programnak is színhelyéül szolgál, például: koncerteket, kiállításokat, beszélgetéseket is tartanak.

 

Kép forrása: Nem Adom Fel

 


Tetszett a cikk? Szívesen olvasnál még a témában?

Támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!


Miskolc – Batyú-téka

2014 decemberében nyílt meg Miskolcon a Batyu-Téka Étterem.  A hely sokkal több mint egy étterem: könyvtár, játszóház és fejlesztő, oktatási, képzési és randi helyszín. 

Olvasd el a korábbi cikkünket a helyről: Étterem, szakkönyvtár és párkereső klub

Kép forrása: Batyu-Téka Étterem

Székesfehérvár – Hatpöttyös étterem

Székesfehérváron a Hatpöttyös Étteremben is fontosnak tartják, hogy megváltozott munkaképességű és sérült embereket foglalkoztassanak. Ők főznek nagy figyelmet fordítva az egészséges, friss alapanyagokra és a minőségi ételekre. Munkájukkal teljes részei a társadalomnak, egy finom ebéd elfogyasztásával mi is tehetünk ezért.

Olvasd el a korábbi cikkünket a helyről: Híd az egészséges és sérült emberek között

Kép forrása: Hatpöttyös Étterem

Szekszárd – Ízlelő  étterem

“Egy hely ahol a fogyatékossággal élők lehetőséget kaphatnak bemutatni képességeik sokszínűségét, és a legtöbbjüket jellemző lenyűgöző akaraterőt. Egy hely, ahová betérve meggyőződhetünk arról, hogy megfelelő körülmények biztosítása esetén szinte mindenre képes lehet egy fogyatékossággal élő is” – olvasható az étterem honlapján. 

Olvasd el a korábbi cikkünket a helyről: A hétköznapok hősei

Kép forrása: Ízlelő étterem

Köszönjük a közreműködést Rózsa Gabriellának! 

 

Ha tudsz hasonló kezdeményezésről, írd meg nekünk a szerk@tudatosvasarlo.hu címre. Köszönjük!

Nyitókép: pixabay.com


Tetszett a cikk? Szívesen olvasnál még a témában?

Támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!


Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás