fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Torkosan, de okosan – tanácsok a Torkos Csütörtökhöz

| Ottlakán Johanna

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Idén már sokadik alkalommal kerül megrendezésre a Torkos Csütörtök akció. Ahhoz, hogy ne távozzunk keserű szájízzel, érdemes néhány dologgal tisztában lennünk. Összegyűjtöttünk néhány fogyasztóvédelmi tanácsot nektek.

Szinte egész februárban és márciusban találunk olyan éttermeket, amelyek csatlakoznak a kezdeményezéshez, azonban az igazi, hagyományokhoz kötődő Torkos Csütörtök idén március 10-ére esik.

A rendezvény célja egy elfeledett hagyomány felélesztése, amely a böjti időszakhoz kötődik. A böjt hamvazószerdával kezdődik, de területenként bizonyos kilengéseket megengedtek a hívőknek. Az egyik ilyen a hamvazószerdát követte a Torkos Csütörtök, amikor még mindenkinek lehetősége nyílt a farsangi maradékok elfogyasztására.

A csatlakozó éttermek listája megtalálható itt >>>

Az elmúlt néhány évben jelentése kissé megváltozott: ma már inkább a hozzá kapcsolódó akciós fogyasztási lehetőséget jelenti. Ezen a napon, ha időben gondoskodunk az asztalfoglalásról, olyan éttermeket is kipróbálhatunk, amelyeket normál hétköznapokon nem tennénk.

Akció ide vagy oda, érdemes az alapszabályokat ezen a napon is észben tartanunk, hogy végül ne rossz szájízzel távozzunk a kiválasztott vendéglőből:

  • tájékozódjunk előre, és foglaljunk asztalt;
  • az akcióhoz csatlakozó éttermek vállalják, hogy teljes nyitvatartási időben biztosítják a kedvezményt;
  • a biztosított kedvezmény a teljes étel- és itallapra vonatkozik (erre a napra speciálisan összeállított menüsorra nem) és mértéke 50% a számla végösszegéből;
  • készpénzes és bankkártyás fizetés egyaránt lehetséges (ha ez az év más időszakában is teljesül).

Előfordulhat, hogy elvitelre kért étel esetén nem kapunk kedvezményt. Ezt még Torkos Csütörtökön is a cég joga eldönteni.

Ha úgy érezzük, hogy valamelyik feltétel nem teljesült, akkor a Magyar Turizmus Zrt.-t kereshetjük meg panaszunkkal (torkos[kukac]itthon.hu).

Viszont ha az adott vendéglátó helyen más napokon elfogadnak étkezési utalványt vagy Üdülési Csekket, ezt a fizetési lehetőséget az akciós napon is biztosítaniuk kell.

Ennek megsértése esetén panaszunkat érdemes a Vásárlók Könyvébe jegyezni, és megkeresni észrevételünkkel a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványt (az Üdülési Csekkel kapcsolatos visszaélések kivizsgálására ugyanis az Alapítvány jogosult a közte és az elfogadóhely között lévő szerződés értelmében).

 

Kép [cc] thevaultdfv

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok