fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Taxitársaságokat bírságolt a GVH

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Közel 9 millió forint bírságot kapott a Taxi PLUS, a Taxi 2000 és a Top-Taxi, mert a fogyasztókat megtévesztő módon tüntette fel kedvezményes viteldíjait.

A Taxi PLUS Szolgáltató Kft. 2011. március 25. és 2011. szeptember 1. között, majd a Taxi PLUS SERVICE Zrt. 2011. szeptember 2. és 2012. február 1. között 150 Ft/km-es tarifával népszerűsítette szolgáltatását, valamint 1900 Ft-os ár díjjal ajánlotta repülőtéri transzfer szolgáltatását.

A rádióhirdetéseiben, valamint az általa, illetve az alvállalkozói által üzemeltetett taxikon elhelyezett reklámmatricákon nem derült ki a fogyasztó számára, hogy azt csak a VIP kártyával rendelkező utasok vehetik igénybe. A kedvező repülőtéri transzfert reklámozó hirdetésekből sem derült ki, hogy azon az áron csak egy szűk kör veheti igénybe a szolgáltatást: a kedvező transzferdíj csak a repülőtér 1. termináljára és csak a meghatározott 2 kerületből volt érvényes.

A Taxi-2000 Hungary Zrt. 2009. május 20. és 2011. február 28. közötti időszakban, a Top Taxi-2000000 Kft. 2011. március 18. és 2012. június 6. között „Taxi2000” név alatt nyújtott szolgáltatását 164 Ft/km-es tarifával népszerűsítette, azonban tájékoztatásaiban a kedvezményes viteldíj alkalmazási feltételeiről valótlan üzenetet közvetített.

A hirdetések főüzenete szerint a viteldíj 164 Ft/km, ugyanakkor a tarifa alkalmazásának feltételeit (telefonos rendelés, törzsutas kártya használata) megjelenítő kiegészítő tájékoztatások nem váltak a fogyasztók által ténylegesen észlelt reklámüzenet részévé.

A körülmények részletes vizsgálatát követően a GVH megállapította, hogy a vállalkozások fenti magatartásukkal a fogyasztók megtévesztésére alkalmas kereskedelmi gyakorlatot folytattak.

A GVH a jogsértés elkövetéséért a Taxi PLUS Szolgáltató Kft.-re 4.700.000 Ft, a Taxi-2000 Hungary Zrt.-re 2.200.000 Ft, a Top Taxi-2000000 Kft.-re 1.700.000 Ft bírságot szabott ki.

 

Forrás: GVH

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok