fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Rekordok dőltek meg budapesti kerékpárszámlálókon

| Tudatos Vásárló

kerékpáros forgalom buda

Az elmúlt héten a budai rakparton elhelyezett és a Csepelre vezető Weiss Manfréd úti kerékpárszámlálón is megdőltek a napi rekordok. Soha nem mértek még ekkora biciklis forgalmat ezeken a helyeken.

Szerdán Budán a Bem térnél és a Csepelre vezető Weiss Manfréd útnál megdőltek a rekordok – adta hírül a Magyar Kerékpárosklub Facebook-oldalán.

Május a legnagyobb munkanapi számokat mérték a kerékpárszámlálók, amiknél magasabb adatok csak a 2018. április 22-i I bike Budapest felvonulás napján voltak – akkor a Bem téri és Árpád hídi számlálók mentén tekert el kb. 25000 felvonuló és az egész városban kiemelkedő biciklis forgalmat mértek.

Az elmúlt héten szerdán viszont minden eddiginél többen haladtak el a Bem téri és Weiss Manfréd úti kerékpárszámlálók felett, totális rekordot felállítva. A TOP10 napok listáján látszik, hogy mennyivel nagyobb a kerékpárforgalom idén tavasszal és nyáron.

kerékpáros forgalom
Forrás: Magyar Kerékpárosklub

Az új adat azért is érdekes, mert a tavaszhoz képest már nagyjából visszaállt a reggeli és délutáni csúcsforgalom, tehát a karantén alatti időtöltésnek kerékpárra váltók közül jó eséllyel egyre többen közlekedők lesznek.

A veszélyhelyzet feloldására tekintettel feltételezhető, hogy a koronavírus elkerülése céljából kerékpárra váltók közül sokan a mindennapokban, munkába járásra is használni kezdték a kerékpárjukat – magyarázza az eredményt Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese.

A Csepelt a belvárossal összekötő kerékpárút sokaknak különösen vonzó lehet azoknak, akik nem akarnak HÉV-pótló buszokkal utazni a vonalfelújítás alatt.

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

2022. február. 13-án tartottuk a Közösségi mezőgazdálkodás és ÖkoKörök családi napot, ahol közelebbről is megismerhették az érdeklődők a Tudatos Vásárlók munkáját. Ezen a napon a közösségi gazdaságok és az ÖkoKörök jutottak főszerephez: az izgalmas előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett a vendégek személyesen is találkozhattak a gazdákkal, volt Magcsere, a legkisebbek pedig gyerekprogramok keretében játékosan tanulhattak a […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára