fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Nyereményjáték!

| Tudatos Vásárló

Melyik az a három brazíliai állam, amelyet leginkább sújt az amazonasi esőerdők kiirtása? Hányféle “bio” minősítés létezik ma Magyarországon? Ha tudod a választ, írd meg!

 

Nyereményjátékunk újabb fordulóján a következő kérdésekre várjuk helyes válaszaitokat:

  • Melyik az a három brazíliai állam, amelyet leginkább sújt az amazonasi esőerdők kiirtása? 
  • Hányféle “bio” minősítés létezik ma Magyarországon? 
  • Hány biobolt van Kecskeméten a TudatosVásárló.hu biobolt adatbázisa szerint?


A helyes válaszok megtalálhatóak a http:/www.tudatosvasarlo.hu/ weboldalon.

A helyes megfejtők között Reklámok és NEMek CD-ket és egy halom illóolaj-tartalmú gyógycukorkát sorsolunk ki.

A helyes válaszokat 2008. február 19-ig várjuk a szerk[kukac]tudatosvasarlo.hu címre, „nyereményjáték” tárggyal. Kérjük, ne felejtsétek el feltüntetni pontos neveteket és levelezési címeteket. Egy játékos egy nyereményt nyerhet. Eredményhirdetés személyesen és a következő hírlevelünkben.

 

Reklámok és NEMek

A FIONA, azaz a Fiatal Nőkért Alapítvány 2005 óta dolgozik a nők és férfiak társadalmi egyenlőségének elősegítésén. Figyelmének középpontjában a fiatal lányok és nők öntudatosságának, jogismeretének erősítése, valamint a fiatal korosztály a társadalomban jelen lévő nemi egyenlőtlenségek megváltoztatása iránt való érzékenységének növelése áll.

Az Alapítvány 2007-ben nagyszabású projektet folytatott, ami a régió reklámiparának szexista vadhajtásait pellengérezte ki. A közelmúltban megjelent CD-ROM ennek a munkának a gyümölcse: lengyel, szlovák, cseh és magyar köztéri reklámplakátokat, előadások és kerekasztal beszélgetések összefoglalóit tartalmazza a reklámokban megjelenő férfi és női sztereotípiák társadalmi hatásairól, a szexista médiamegjelenések és a nemek közötti egyenlőség összefüggéseiről, a köztéri reklámok és a szólásszabadság kapcsolatáról és a társadalmi felelősségvállalásról.

A CD-ROM az Alapítványnál rendelhető meg, az info[kukac]fiona.org.hu emai címen 1000,- Ft + 300,- Ft (postaköltség) áron.

Ajánlom másnak

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

Szappan- és vegán szendvicskrém készítéssel zártuk az ÖkoKört

2022 tavaszán a tavaszi Tiszta otthon és ÖkoKör Kamra csoportok lezárultát és a közösen elért eredményeket egy zártkörű workshoppal ünnepeltük meg. Harmincan gyűltünk össze, hogy a fenntarthatóság jegyében vegán szendvicskrémeket készítsünk a Közöshely dolgozóinak vezényletével, valamint Vászonzsákoslány, azaz Antal Évi a melt&pour szappankészítés rejtelmeibe avatott be minket. Mi az az ÖkoKör? Itt megmutatjuk!

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok