fbpx

| Tudatos Vásárló

Mit tegyünk a használt étolajjal?

Sajnos nem ritkán a lefolyóban landol, pedig veszélyes hulladék. Most ahhoz gyűjtöttünk információt, milyen lakossági lehetőségek állnak rendelkezésünkre a környezetbarát elhelyezéshez.

Többször is használható, megfelelő tisztítás után

Létezik egy ún. étolajderítő, amelynek segítségével az egyszer használt olajat megtisztíthatjuk, így még egyszer fogjuk tudni használni. Nagyjából egy hét alatt lehetséges ennek a por segítségével megtisztítani az olajat, az időnkénti keverésen kívül mást nem igényel, a végső fázisnál az üledék az edény aljára kerül, felül pedig megmarad a tiszta olaj. Meglepően olcsó a szer, ami segít tiszítani, 22 liter olajhoz szükséges adag mindössze 450 Ft, további információ itt elérhető.

 

Hogy tároljuk és hová vigyük a használt étolajat?

Egy ponton túl már nem használható tovább az étolaj. Kihűlés után töltsük egy műanyag palackba vagy befőttes üvegbe, és tároljuk az elszállításig. Semmiképp ne öntsük a lefolyóba! 

Ide vihetjük az összegyűjtött használt étolajat:

 

Kép forrása: biofilter.hu, pixabay.com

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

A cikk a Making cities resilient: chance of urban areas in Central European Countries programunk keretében készült. A projektet az International Visegrad Fund támogatja.

 

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás