fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Mit tegyünk a használt étolajjal?

| Tudatos Vásárló

Sajnos nem ritkán a lefolyóban landol, pedig veszélyes hulladék. Most ahhoz gyűjtöttünk információt, milyen lakossági lehetőségek állnak rendelkezésünkre a környezetbarát elhelyezéshez.

Többször is használható, megfelelő tisztítás után

Létezik egy ún. étolajderítő, amelynek segítségével az egyszer használt olajat megtisztíthatjuk, így még egyszer fogjuk tudni használni. Nagyjából egy hét alatt lehetséges ennek a por segítségével megtisztítani az olajat, az időnkénti keverésen kívül mást nem igényel, a végső fázisnál az üledék az edény aljára kerül, felül pedig megmarad a tiszta olaj. Meglepően olcsó a szer, ami segít tiszítani, 22 liter olajhoz szükséges adag mindössze 450 Ft, további információ itt elérhető.

 

Hogy tároljuk és hová vigyük a használt étolajat?

Egy ponton túl már nem használható tovább az étolaj. Kihűlés után töltsük egy műanyag palackba vagy befőttes üvegbe, és tároljuk az elszállításig. Semmiképp ne öntsük a lefolyóba! 

Ide vihetjük az összegyűjtött használt étolajat:

 

Kép forrása: biofilter.hu, pixabay.com

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

A cikk a Making cities resilient: chance of urban areas in Central European Countries programunk keretében készült. A projektet az International Visegrad Fund támogatja.

 

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Egészséges ősgabonák a tányérunkon

Egészséges ősgabonák a tányérunkon

2023. február 18-án tartottuk a Közösségi Mezőgazdálkodás Családi napot. Aki eljött, személyesen is megismerkedhetett 11 hazai közösségi gazdával, valamint a témába vágó beszélgetéseket, előadásokat hallgathattak meg. Ha érdekelnek a gabonák és az egészséges táplálkozás, nézd meg a beszélgetést a Családi napról az ősgabonákról Dr. Szira Fruzsinával az ÖMKI vezető kutatójával, Fülöp Ádámmal a Pipacs Pékség […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok