fbpx

| WWF

Duna-kampány

Útjának indult a WWF Duna-túra és aláírásgyűjtő kampány azért, hogy a Duna ne csak víziút legyen, hanem megmaradjon természetes folyónak.

Maradjon a Duna természetes folyó: vízpart és élőhely; ahol az élőlényeknek is jut hely, s ahol többek között az emberek is kellő módon kapcsolódhatnak ki (legyen az evezés vagy vízitúra, pecázás vagy csak ücsörgés, mondjuk épp a Rómain). Ne feledjük: nem utolsósorban az ivóvizünk nagy részét is a Dunából nyerjük.

Az EU TEN-T elnevezésű közlekedési programja a Dunát kikotort, beszabályozott, lehetőleg vízszint-ingadozás nélküli hajózócsatornává akarja átalakítani. A terv számos Natura 2000-es területet, gázlót, védett vizes élőhelyet is érint. Ilyenek (köztük négy nemzeti parkkal) teszik ki a tervezett „víziautópálya” 65 %-át.

Kérünk mindenkit, aki felelősséget érez környezetéért, a Duna mellett él, vagy csak szereti a természetet, csatlakozzon a kampányhoz!

1. Olvasd el és írd alá a petíciót:
http://www.wwf.hu/dunapeticio.php

2. Töltsd le az aláírásgyűjtő ívet:
http://www.wwf.hu/data/dunapeticio/pdf

3. Csatlakozz a túrához:
http://www.azendunam.hu

4. Küldd tovább a levelet minden barátodnak, ismerősödnek!

5. Tedd ki a kampány bannerjét:
klara.kerpely@wwf.hu (írj ide, és elküldöm)

6. Olvasd el a szakmai háttéranyagot:
http://www.wwf.hu/programismertetok.php

 

Az összegyűlt aláírásokat június 29-én a Gazdasági és Közlekedési Miniszternek fogjuk átadni.

 

További információ: Kerpely Klára, WWF Vizes élőhelyek programasszisztens

Tel: 214-5554/105, 30/214-8217,

E-mail: klara.kerpely@wwf.hu

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás