Találat a #GoEAThical, #Helyi élelmiszer, #közösségi gazdaság bemutatkozás, #OurFoodOurFuture, #Zöldség-gyümölcs címkére
Cikkek rendezése
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Indul a Klímabarát Konyha-kaland!
Egy klímabarát konyhában rendszeresen főznek, méghozzá lehetőleg friss, helyi, szezonális élelmiszerekből. Tarts velünk egy hónapon át, és megmutatjuk, klímabarát konyhát vezetni nem is #kihívás. Inkább kaland!
KONYHA ÉS KERT
Hogy ne vegyünk hamisított mézet, ha még a labor sem látja a különbséget?
A méz a harmadik leggyakrabban hamisított termék a világon. Kik és hogyan csinálják? És hogy lehetünk biztosak benne, hogy tényleg méz van az üvegben? Fulmer Takács Ferenc méhészt, az Egyesület az Európai Méhekért elnökét kérdeztük.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Követelj velünk szigorú jogszabályt az élelmiszerláncokra!
Küldj velünk levelet az Európai Bizottság tagjainak, követeljünk szigorú európai szabályozást, hogy élelmiszerünk ne emberi jogi jogsértések és környezetkárosítás árán jusson el hozzánk!
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Naspolya
A napjainkban ritkaságnak számító naspolya közeli rokonai az alma és a körte. Miért egészséges? Hogyan vásároljunk és tároljuk? Mit készítsünk belőle? Naspolya alapanyaggal készülő könnyű receptek.
KONYHA ÉS KERT
Liszt kisokos – melyiket válasszam?
Ember legyen a talpán, aki kiigazodik a számtalan lisztféle között. Ebben próbálunk segítséget nyújtani: rétes, fogós, Graham, durum – melyik liszt mire jó? Melyiket miért és mihez használjunk?
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Egyértelműen érezhető a klímaválság – mandulások a Balaton-felvidéken
A hazai mandulatermesztésről, a klímaváltozás érezhető hatásáról beszélgetett Nagy Melinda munkatársunk mandulatermesztőkkel az egyik legnagyobb hazai mandulatermő vidéken.
KONYHA ÉS KERT
Készítsd magad! Fűszersók, ételízesítők házilag fűszernövényekből
Itt az ideje betakarítani a balkonon nevelt fűszernövényeket. Kétszítsünk fűszersót, ételízesítőt, ízesített olajat házilag! Bajzák Anna, a Zöldítők balkonkertész oktatójának tanácsai.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Őszibarack
A hamvas héjú őszibarack július közepétől szeptember elejéig kapható nyersen a piacon. Húsa zöld, sárgásfehér, sötétvörössel áttört zöldesfehér színekben pompázik. Magvaváló és duránci fajtái egyaránt kedveltek.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, Zöld Otthon mindenkinek
Eper, szőlő, bogyós gyümölcsök – ezekben van a legtöbb vegyszerkoktél
2021-ben is kijött, mennyi növényvédőszer maradvány van az európai uniós élelmiszerekben. Több mint 1/4-ük tartalmazott többféle szermaradékot is, az együttes hatást pedig nem ismerjük.
KONYHA ÉS KERT
Kert az ablakpárkányon: tippek, ha se kerted, se balkonod
Nincs kerted, nincs balkonod, az ablakod is árnyékos? Fedezd fel az ízes és aromás mikrozöldek világát, egyél vegyszermentes, friss, vitamindús mikrozöldeket a párkányodról!