Találat a #Fair Trade, #GoEAThical, #IVF, #kávé, #utz címkére
Cikkek rendezése
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Egyértelműen érezhető a klímaválság – mandulások a Balaton-felvidéken
A hazai mandulatermesztésről, a klímaváltozás érezhető hatásáról beszélgetett Nagy Melinda munkatársunk mandulatermesztőkkel az egyik legnagyobb hazai mandulatermő vidéken.
KONYHA ÉS KERT
Készítsd magad! Fűszersók, ételízesítők házilag fűszernövényekből
Itt az ideje betakarítani a balkonon nevelt fűszernövényeket. Kétszítsünk fűszersót, ételízesítőt, ízesített olajat házilag! Bajzák Anna, a Zöldítők balkonkertész oktatójának tanácsai.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, Zöld Otthon mindenkinek
Eper, szőlő, bogyós gyümölcsök – ezekben van a legtöbb vegyszerkoktél
2021-ben is kijött, mennyi növényvédőszer maradvány van az európai uniós élelmiszerekben. Több mint 1/4-ük tartalmazott többféle szermaradékot is, az együttes hatást pedig nem ismerjük.
KONYHA ÉS KERT
Kert az ablakpárkányon: tippek, ha se kerted, se balkonod
Nincs kerted, nincs balkonod, az ablakod is árnyékos? Fedezd fel az ízes és aromás mikrozöldek világát, egyél vegyszermentes, friss, vitamindús mikrozöldeket a párkányodról!
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Érdemes megvárni a magyar dinnyét? – a tudatos vásárlók megmondták
Idén sokára ért be a hazai görög- és sárgadinnye. Mi is alig bírtuk már kivárni, így a júliusi #gyorskörben is a dinnye került terítékre. Arra voltunk kíváncsiak, kivárják-e a hazai görögdinnyét a tudatos vásárlók? Azt is megtudtuk, meddig tart idén várhatóan a dinnyeszezon.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Kevesebb kávé és csokoládé lesz Európában a klímaváltozás miatt
A kávé és kakaó termőterületeit egyre sűrűbben sújtják aszályok, de a pálmaolaj és az EU-ban takarmányként használt szójabab is veszélyben van. Ráadásul a helyzet még a vázoltnál is rosszabb lehet.
KONYHA ÉS KERT
Balkonkert a poharamban – Ízes vizek, gyógyteák és aromás cukrok
Nincs annál motiválóbb, mint ha a balkonkertészkedésüknek elfogyasztható – ehető, iható – eredménye van. Mit tehetünk az italunkba a balkonon termesztett növényekből? Nyári italok garantáltan helyi, szezonális forrásból.
KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Közösségi gazdaságtól a tányérig: egy tájfajta óriás útja képekben
Fotósunk egy tájfajta óriás paradicsomot kísért végig útján a terényi MagosVölgy Ökológia gazdaságból közösségük egy tagjának tányérjáig.
KONYHA ÉS KERT
Felejtsd el a csomagolt salátát, legelj balkon növényeket egész évben
A növényekben gazdag étrend fizikai és mentális egészségünk miatt is fontos. Miért ne tudnánk fenntarthatóbb forrásból beszerezni legalább egy részét, például egyenesen a balkonládából?