Találat a #Étel-ital, #Helyi élelmiszer, #Klímaváltozás, #Természetvédelem, biodiverzitás címkére
Cikkek rendezése
BOLYGÓ
Óriás balta jelent meg a Bükk egyik hegyoldalán – fotók
Egy óriási baltát ábrázoló jel tűnt fel egy tarra vágott területen a Bükki Nemzeti Parkban.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Gomba
Miért egészséges? Hogyan vásároljunk és tároljuk? Mit készítsünk belőle? Gomba alapanyaggal készülő könnyű receptek.
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Olyan az éghajlatváltozási világkonferencia, mintha az Idétlen időkig-ben lennénk
Az ENSZ klímakonferenciája idén is összeül, ugyanott topogunk, fogy az idő és a remény is. Mint Bill Murray-é az Idétlen időkig-ben.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Sóska
Néhány sóskalevéllel bármilyen salátát feldobhatunk. Miért egészséges? Hogyan vásároljuk, tároljuk? Mit főzzünk belőle?
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
A zöldségdoboz kincsei. Mit készítsek sóskából?
Keresztesiné Drevenka Orsi közösségi gazda mesél a sóskáról, és arra is ajánl receptet, ha már unod a sóskafőzeléknek.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
“Vagy együtt, vagy sehogy!”
Kóspallagon, a Börzsöny ölelésében négy lelkes fiatal közel 80 környékbeli családnak termel zöldséget áprilistól decemberig, a helyi óvoda hátsó kertjében.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
5+1 ok, amiért jó most közösségi gazdaságból vásárolni
Miért jó egy közösségi gazdától beszerezni az élelmiszert? Miért jó, a jelen helyzetben miért még jobb egy közösségi gazdasághoz tartozni?
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
“Amikor kint vagyok a gazdaságban, az ad nekem, én leszek tőle több”
Miért jó közösségi gazdaságban önkénteskedni? 3 gazdaság 3 önkéntese mondta el nekünk, hogy miért szereti csinálni, mi hajtja.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
A zöldségdoboz kincsei. Mit készítsek csicsókából?
Payr Anna közösségi gazda segít receptjeivel és praktikáival, hogyan érdemes fogyasztani az egészséges, sokak átal nem kedvelt csicsókát.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
A zöldségdoboz kincsei. Mit készítsek céklából?
Indul a céklaszezon, Stromf Klári közösségi gazda tippjeivel és receptjeivel segít: mit készítsünk a céklából?