Találat a #Étel-ital, #Helyi élelmiszer, #Klímaváltozás, #Természetvédelem, biodiverzitás címkére
Cikkek rendezése
BOLYGÓ
Egyre forróbb, szárazabb, “gyúlékonyabb” Spanyolország
A globális felmelegedés minden egyes fokára Spanyolország éghajlata 1,5 ℃-kal melegszik.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
“Nem csak a klíma miatt nem növekszik itthon a rizstermesztés”
A rizsben lévő szennyeződésekről, a magyar rizs minőségéről és fenntarthatóbbá tételéről beszéltünk Valentinyi Fruzsinával, a Valoryz vezetőjével.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Spárga
A spárga igen gazdag ásványi anyagokban. Hogyan vásároljunk és tároljuk? Mit főzzünk belőle? 5 elemes receptek!
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Tarts velünk szezonális kihívásunkban!
Megérkezett a tavasz, csapjunk bele a helyi, szezonális tavaszi zöldségek habzsolásába! Csatlakozz kihívásunkhoz és nyerj!
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Madársaláta
A galambbegy saláta, másnéven madársaláta a késő téli, kora tavaszi időszak zöldsége. Miért együk, milyen vitaminokat tartalmaz?
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Kínai kel, napa-káposzta, pak choi
A késő téli, kora tavaszi időszakban zöldségigényünket kielégítő kínai kel, napa-káposzta és pak choi számos ásványi anyagot, vitamint tartalmaz.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Fejes káposzta, vörös káposzta, kelkáposzta
A fejes vörös és kelkáposzta téli idénynövényünk. Miért egészséges? Hogyan vásároljunk és tároljuk? Mit főzzünk belőle?
BOLYGÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Kamunak tűnik a zéró-kibocsátás a legnagyobb cégeknél
Disney, Gucci, Shell – a világ legnagyobb cégeinek karbonsemlegességet intéző szervezetet és a karbon-kompenzációt érte komoly kritika.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Családi Nap a Közösségi Mezőgazdálkodásról
Előadásokkal, beszélgetésekkel, közösségi gazdaságok bemutatkozásával, magbörzével és színes családi programokkal várunk február 18-án!
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Petrezselyem
A petrezselyem fogyasztása különösen télen fontos. Miért egészséges? Hogyan vásároljunk és tároljuk? Mit főzzünk belőle?