Találat a #Étel-ital, #Helyi élelmiszer, #Klímaváltozás, #Természetvédelem, biodiverzitás címkére
Cikkek rendezése
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Globális krízishelyzetben még fontosabb a fenntartható élelmiszer
A világ vezető bio vásárának egyik fő témája idén az volt, hogyan hat a háborús konfliktus a kelet-közép-európai régió agrárpolitikájára.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Táncoskert – regeneratív- és közösségi mezőgazdaság a Hortobágyon
A Táncoskert egy egyedülálló regeneratív gazdaság Polgár határában, amely immár 9 éve közösségi gazdaságként is működik.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Cukkini
A tökfélék családjába tartozó cukkini idénye június végétől szeptember elejéig tart. Miért egészséges? Hogyan vásároljunk, tároljuk? Könnyű nyári cukkini receptek.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Görögdinnye
Bár tömegének 92%-a szöveti víz, a fennmaradó 8% összetétele az egyik legegészségesebb gyümölccsé teszi a görögdinnyét. Miért együk?
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Birs Közösség: “Azért csinálom, hogy csütörtökön felmehessek a tagokhoz”
- #Bio
- #Helyi élelmiszer
- #helyi termelő
- #idénynövény
- #közösségi gazdaság
- #közösségi gazdaság bemutatkozás
- #Zöldség
Ismerjétek meg Héjjas Szilvit és Farkas Csabát, akik Kunszállásról 60 budapesti családot látnak el egész évben minősített biozöldségekkel!
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Ribizli
A ribizli szezonja június végétől augusztusig tart. Milyen élettani hatásai vannak? Hogy vásároljuk? Hogyan termesszük? Mit főzzünk belőle? Új 5 elemes recepttel!
BOLYGÓ
A zöldre festés elsüllyeszti a világ egyik legfőbb látványosságát
Nemrégiben Velencében tüntetett a Greenpeace, hogy felhívják a figyelmet arra: az olajcégek zöldre festése katasztrófát hoz a városra. Fotók.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Karalábé
A karalábé ásványi anyagban meglepően gazdag. Tavasszal különösen zsenge és roppanós. Hogyan vásároljuk? Mit főzzünk belőle?
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Cseresznye és meggy
A cseresznyét és a meggyet érdemes még frissen ennünk. Hogyan vásároljuk? Miért egészséges, miért együk? Új recept!
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Tölts ki kérdőívünket, mondd el, milyen jövőt szeretnél: mi kerüljön a tányérunkra!
A következő évkben sokat foglalkozunk majd az elfeledett, kevéssé termesztett gabonákkal és hüvelyesekkel. A Te véleményedre is számítunk!