Találat a #Emberi jogok, esélyegyenlőség, #Kereskedelem, Fair Trade, #Zöldség-gyümölcs címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Konyhai újrahasznosítás A-tól Z-ig
A konyhai újrahasznosítással csökkented az élelmiszerhulladékot, és a kreativitásodat is nap mint nap kiélheted.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Kukorica
A csemegekukorica fagyasztva egész évben rendelkezésünkre áll. Használjuk salátába, kásák és levesek ízesítésére. De tegyük a szívünkre a kezünket: a vízben főtt csöves kukorica a forró nyarak alapvető tartozéka és bizonyítéka is egyben.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
A TVE Kedvezménykártyával a járvány alatt sem kell lemondani a tudatos vásárlásról
- #Bio
- #Étel-ital
- #Helyi élelmiszer
- #Hús
- #kisbolt
- #piac
- #Szupermarket
- #Testápolás
- #tisztálkodás
- #vegetáriánus
- #Vegyi anyagok
- #Zöldség-gyümölcs
A koronavírus elleni védekezés meghatározza a mindennapjainkat, a korlátozások miatt a boltok egy része is bezárt. Mindez mégsem jelenti azt, hogy ne törekedhetnénk a tudatos, fenntartható, helyi vagy bio fogyasztásra. Megkerestük néhány kedvenc beszerzési helyünket, és megkérdeztük, hogyan működnek a mostani helyzetben. Tagjainknak a Tudatos Vásárló Kedvezménykártyára ezek a helyek árengedményt adnak.
KONYHA ÉS KERT
Városi veteményes: mi kerülhet a balkonládába?
4 kedvelt és könnyen kezelhető, ehető növény, amit bárki képes az erkélyen is termeszteni. Hogyan legyen városi veteményesünk?
KONYHA ÉS KERT
Városi veteményes: fűszerkert az ablakban
Fűszer- és gyógynövényeket termeszteni nagyon egyszerű, és a legjobb benne, hogy néhány cserép vagy balkonláda is elég hozzá. Merjünk belevágni!
KONYHA ÉS KERT
Túlvásárlás és stresszevés – koronavírus étkezési kisokos
A koronavírus-járvány miatti korlátozások hatására az emberek drámai módon vásárolják fel a különböző élelmiszereket. A Napi Táptudás blog kezdeményezésére táplálkozástudományi szakemberek és dietetikusok, valamint szervezetek fogtak össze, így elkészült az a tájékoztató infografika, amely segít a legégetőbb kérdéseket megválaszolni.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Karfiol és brokkoli
Ha megkérdeznénk, szoktál-e virágrügyeket sütve-főzve fogyasztani, talán csodálkozva nemet mondanál. Pedig a karfiol és a brokkoli esetében erről van szó.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
TVE családi nap a közösségi mezőgazdálkodásról február 22-én
- #életmód
- #Étel-ital
- #Fogyasztás
- #fogyasztás pszichológiája
- #Helyi élelmiszer
- #Hús
- #vegetáriánus
- #Zöldség-gyümölcs
Szeretnél jó minőségű friss, helyi zöldséghez-gyümölcshöz jutni egyenesen a termelőtől úgy, hogy egy közösséget építve segítsétek egymást? Ismerkedj meg Te is a közösségi mezőgazdálkodással a TVE családi napján! Érdekes előadásokkal, közösségi gazdaságok bemutatkozásával, magbörzével és színes családi programokkal várunk!
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Szandaszögi Ökokertészet – ahol a salátában is az embert látják
Keresztesiné Drevenka Orsolya egy igazán talpraesett fiatal anyuka, aki kezdőként vágott bele a gazdálkodásba, egy kis nógrádi faluban. 2015-ben indították el férjével és szüleivel a Szandaszögi Ökokertészetet, igazi családi gazdaságként. Ma már 95 családnak termelnek biozöldséget, Budapesten, Vácon és Balassagyarmaton van átadópontjuk. Sok erőt ad nekik a mindennapokhoz, hogy közösséget alkotnak a vásárlóikkal.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Virágosélet – zöldségközösség a szőlőhegyen
- #bioélelmiszer
- #Helyi élelmiszer
- #idénynövény
- #közösség
- #közösségi gazdaság bemutatkozás
- #Zöldség-gyümölcs
Fóris Anna és Ödön Pátkán él 3 gyermekével. 40 családot látnak el zöldséggel, gyümölccsel, gombával, fűszernövényekkel Székesfehérvár vonzáskörzetében.