fbpx

KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS

Egy közösségi gazdaság csapat, amelyben egy gazdálkodó és vásárlói alkotnak közösséget, hogy így segítsék egymást. A hosszú távú elköteleződésért cserébe a fogyasztók  megbízható helyről származó, jó minőségű, egészséges, helyi élelmiszert kapnak. A termelőknek a kapcsolat kiszámítható bevételt, biztos megélhetést ad.

Ne maradj ki a jóból, légy a részese!

FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, Zöld Otthon mindenkinek

Eper, szőlő, bogyós gyümölcsök – ezekben van a legtöbb vegyszerkoktél

2021-ben is kijött, mennyi növényvédőszer maradvány van az európai uniós élelmiszerekben. Több mint 1/4-ük tartalmazott többféle szermaradékot is, az együttes hatást pedig nem ismerjük.

KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS

Közösségi gazdaságtól a tányérig: egy tájfajta óriás útja képekben

Fotósunk egy tájfajta óriás paradicsomot kísért végig útján a terényi MagosVölgy Ökológia gazdaságból közösségük egy tagjának tányérjáig.

BABA-MAMA, BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS, Zöld Otthon mindenkinek

Wekerlei Közös kávézó és konyha: az igazi zero waste hely

Szezonális, vegán ételek szó szerint helyi alapanyagból Budapest közepén. Zöldségkosár átadó pont, vetőmag és palánta csere-bere helyszín. Helyi alapanyagok minden szinten, még a berendezés lomtalanításból származó helyi bútorokból, ablaktáblákból készült. A wekerlei Közös kávézó és konyhában jártunk, amely nemrég elnyerte a Felelős gasztrohős díját a fenntartható és szociálisan érzékeny vendéglátóhelyek versenyén.

BOLYGÓ, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS

Vadvirágos talajtakarókat a sorok közé!

Vadirág magkeverékekkel a természeti értéket is növelő vetéseket és szemet gyönyörködtető látványt teremthetünk nyárra a kiskertünkbe vagy a gazdaságunkba  is. A vadirágos sávokban 50%-kal több a hasznos rovar.

KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS

A bevásárlóközösségek felé fordultak a fogyasztók a járvány miatt

Mi az a három ok, ami miatt egyértelműen nőtt a népszerűsége a helyi élelmiszernek, melyek a legkedveltebb beszerzési formák a vészhelyzetben? Erre ad választ a Lo-Káli kutatócsoport és a Közgazdaság-és Regionális Tudományi Kutatóközpont kutatása. 

KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS

Bio-gazdálkodás: Magyarország a világ legdinamikusabban fejlődő országai között

A legfrissebb nemzetközi adatok szerint Magyarország az ökológiai-gazdálkodásba vont területek bővülését tekintve a 10. legdinamikusabban fejlődő ország a világon. A területarányt nézve az európai középmezőnyben vagyunk, a megtermesztett bio élelmiszer nagyrészét viszont, sajnos, nem mi esszük meg.

    Iratkozz fel híreinkre!

    Tippek, tesztek, programok

    Megszakítás