fbpx

| Tudatos Vásárló

Légy a részese képzéssorozat! – Közösségépítés

Ismered már a közösségi mezőgazdálkodás alapjait, de elképzelhetetlennek tűnik, hogy a gazdálkodás mellett közösségépítéssel és problémamegoldással is foglalkozz? Tarts velünk a Légy a részese! képzéssorozat harmadik alkalmán, ahol ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk. 

közösségi mezőgazdálkodás egy komplex rendszer, hiszen a sikeres működés érdekében a gazdálkodóknak nemcsak a termeléssel, hanem a közösséget érintő feladatokkal is foglalkozniuk kell. Sok országban ezért a fogyasztók közül kerülnek ki olyan szervezők és önkéntesek, akik segédkeznek a közösséget érintő feladatokban (szervezés, kommunikáció stb.). Azonban minden egyes gazdaság más és más, mint a köré szerveződő közösségek is.

Légy a részese! képzéssorozat harmadik alkalmán ezért szakértők és tapasztalt gazdálkodók abban segítenek majd, hogy a résztvevők a közösségi gazdaságok működtetéséhez szükséges gyakorlati információkat kaphassanak.

Szó esik majd arról:

– milyen eszközök használhatók közösségépítéshez;

– mi segíti a hatékony feladatmegosztást;

– milyen technikákkal lehet a közösség életében előkerülő problémákat megoldani;

– milyen egy jól működő közösség.

A képzésen Kiss-Kovács Orsolya az Évkerék Ökotanya gazdálkodója és közösségük egyik lelkes tagja, Kiss Detti osztja majd meg tapasztalatát arról, miként szerveződik közösség egy gazdaság köré.

Időpont: 2016. március 5. (szombat), (9.00-17.00)

FONTOS! Március 5.-e szombat idén hivatalos munkanap.

Helyszín: Budapest (A pontos részleteket e-mailen küldjük majd el.)

Jelentkezés: Mivel a képzésen csak azok vehetnek részt, akik már megfelelő információval rendelkeznek a közösségi mezőgazdálkodásról, és a résztvevők száma limitált,  jelentkezésedet csak akkor tudjuk elfogadni, ha kitöltöd az alábbi kérdőívet >>>.

A képzésre azokat várjuk, akik:

–          vállalják, hogy visszajelzést adnak a képzés felépítéséről, tematikájáról;

–          részt tudnak venni a képzés egészén;

–          alapvető tudással rendelkeznek a közösségi mezőgazdálkodás hátteréről.

A képzéssorozat negyedik alkalmán (2016. májusában) működő gazdaságokat látogatunk majd meg, hogy első kézből ismerjük meg a közösségi gazdaságok gyakorlati tapasztalatait.

A képzésről és a projektről további információk Perényi Zsófiánál, a zsofi@tve.hu e-mail címen kérhetőek.

Legkésőbb 2016. február 24-én mindenkinek visszajelzünk, hogy elfogadtuk-e a jelentkezését.

A projektet az Európai Bizottság támogatta. A képzés tartalma nem szükségszerűen tükrözi az Európai Bizottság nézeteit.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás