fbpx

| TudatosVásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Ajánljuk: Tó-vidék Fesztivál

Új zöld fesztivál augusztus 13. és 15. között a sarudi Tisza-tó partján.

Első alkalommal, hagyománytermő szándékkal rendezik meg a Tó-vidék Fesztivált a sarudi Tisza-tó partján. A szervezők célja felhívni a környéken élők és a fesztivál vendégeinek figyelmét a Tisza-tó páratlan szépségére, a régió kiaknázatlan természeti adottságaira. Nem csupán a hagyományos szórakoztató elemekkel és látnivalókkal találkozhat a közönség: a fesztivál minden programján környezetbarát megoldásokat, a mindennapi – vidéki – élet fenntarthatóbbá tételének példáit mutatják be.

A Tó-vidék Fesztivál Tanya-programjain megelevenednek a régi Tisza-tavi hagyományok, valamint a mai kor fenntarthatósági praktikái is. A 13 berendezett vendégváró portán a vidéki életmód megismerése mellett a látogatók játékos formában ismerkedhetnek meg többek közt a fenntartható építészeti megoldásokkal, a helyi termékek fogyasztásának jelentőségével, valamint a megújuló energiák használatával. A tanyákon naponta több ízben is interaktív előadásokat hallhatnak szakmailag elismert előadóktól: Ertsey Attila, a hazai ökologikus építészet jeles hazai alakja, (az első autonóm ház alkotója), vagy Újszászi Györgyi, a magyarországi Fair Világ Méltányos Kereskedelem Szövetség elnöke.

A rendezvényen számos zöld és civil szervezet, szakmai kiállító programjain lehet részt venni. Lehet például saját tervezésű vászonszatyrot készíteni a Pécsi Zöld Körrel, vagy gyümölcsöt aszalni az Esztergomi Környezetkultúra Egyesülettel. A résztvevők megkóstolhatják a Gaia Biofarm reform és bioélelmiszereit, vagy megismerkedhetnek a fegyverkovácsolás művészetével.

A fesztivál fellépői között hazai hírességek vannak. Fellép többek közt Kovács Kati, a Kistehén tánczenekar és az Irigy Hónaljmirigy. Szőke András Talajmasszázs című egyszemélyes produkciójában mesél a közönségnek saját környezettudatossági tapasztalatairól.

A fesztivál különleges játékos kalandtúrákat is kínál. A szombati Tó-vidék Tekergő kerékpáros kincskereső túrán csapatokba szerveződve, kerékpárral bejárva a Tisza-tó vidékét a játékos feladatok megoldása közben aranytallérokat gyűjthetnek a résztvevők, amiket a fesztiválra visszaérkezve igazi kincsekre válthatnak. Vasárnap az Aquavity csónakos kincskereső túra is számos izgalmat rejt: a kincseket a Tisza-tavon kiépített állomások rejtik, melyeket szintén kalandos úton lehet beszerezni.

Játékos elemek tekintetében a szervezők a kiállítókra és programadó szervezetekre is gondoltak. Szombaton az Égigérő Játékon földön és vízen folytatott gigászi csatában indulnak a vízibicikliből kialakított hétfejű sárkány ellen Rózsakirálylány megmentéséért.

A Tó-vidék Fesztivál alkalmával elkészítették a Tisza-tó Zöld Térképe online és nyomtatott kiadását is, mely a régió fenntarthatósággal kapcsolatos szolgáltatási helyeinek gyűjteményét tartalmazza. A kiadvány gyakorlati segítséget ad a környezetbarát életmódra törekvőknek. A térkép segítségével könnyen megtalálhatók a helyi termelők, javítóműhelyek, kölcsönzők és például a házi tejet áruló pontok is.

Minden eddigi szokástól eltérő, új szolgáltatással is találkozhatnak a Tó-vidék Fesztivál vendégei. A helyszínen végzett kérdőíves felmérést vakok fogják végezni. A szervezők abban bíznak, hogy a formanyomtatvány száraz kérdéseire válaszolva a vak kérdezőbiztos és a vendégek között kialakul egyfajta közvetlenebb, emberibb kapcsolat. Az esélyegyenlőségi szempontok figyelembevétele mellett baráti hangulat, közösségi szellem létrejöttét igyekeznek segíteni.

A fesztivál és a strand (amely a fesztivál helyszínének része) ingyenesen látogatható.

A fesztivál részletes programja és nevezés a kalandtúrákra: www.tovidekfesztival.hu.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás