fbpx
konyhai robotgép teszt 2023

A fele olyan drága Kitchen Aid jobb, mint a legdrágább. Konyhai robotgépek tesztösszefoglaló

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 26 márka 89 konyhai robotgép típusát tesztelte laboratóriumban, nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel közösen. Az egyes modellek árai között nagy eltérések vannak – a tesztelt termékek átlagára 29 000 Ft és 488 000 Ft között mozog -, ezért arra is választ kerestünk, hogy az ár és a minőség kéz a kézben járnak-e.

A karácsonyi sütéshez, főzéshez különösen jól jöhet egy konyhai robotgép, hiszen sok feladatot levesz a vállunkról, ha jól választunk. Sokan ajándékba is vesznek főzni szerető barátaiknak, családtagjaiknak ilyet. A kínálat óriási, ezért mielőtt a kosarunkba emelünk egy mutatós darabot a bolt polcáról, vagy megrendeljük egy webáruházból érdemes utánajárnunk,  melyik fogja valóban teljesíteni a hozzá fűzött reményeinket, melyik fog igazán segíteni a konyhában, leegyszerűsíteni a teendőinket, hogy ne porfogóként végezze valahol a szekrény mélyén.

Mit pontoztunk?

 • működés, ami az összes funkció vizsgálatát jelenti, úgy mint keverés, habkészítés, dagasztás, aprítás, stb.,
 • használat egyszerűsége,
 • tervezés és kivitelezés, beleértve a motor élettartamát,
 • zajszint
 • energiafogyasztás.

Magyarországon csak mi tesztelünk ilyen sok készüléket laborban, a hétköznapi használatot modellezve. Összesen 28 szempont szerint teszteltünk és 35 technikai paramétert mértünk meg és gyűjtöttünk össze a termékekről, melyek alapján össze tudod hasonlítani őket, illetve számos szűrési lehetőséget találsz a tesztünkben, hogy ki tudd választani a neked legjobbat!

Az összes teszt eredményt előfizetéssel itt nézheted meg

A tesztelt konyhai robotgép típusok elsődleges funkciói:

1. Keverőkaros konyhai robotgépek – erősségük a keverés, dagasztás vagy habverés.

2. Univerzális robotgépek – elsősorban az aprítás, vágás, darálás műveleteiben teljesítenek jól.

Mindkét kategóriában találhatunk készülékeket, melyek alkalmasak más feladatok elvégzésére is, viszont ennek érdekében szükség lehet plusz kiegészítők beszerzésére.

A tapasztalat, hogy mindegyik feladatnak más-más termék lett a győztese.

A teszteredmények néhány tanulsága

 • A palacsintatészta készítés bajnoka a Bosch MCM3501M konyhai robotgép. A Philco PHSM9000 és az Ankarsrum 6230 készülékére viszont inkább ne számítsunk ez ügyben.
 • Aprítás, reszelés terén a Gorenje SBR 1000 BE a leggyengébbek között szerepelt, míg egyes Kenwood modellek kiváló választások lehetnek, ha mindkét feladat kapcsán sokszor lenne szükségünk segítségre.
 • Smoothie és gyümölcslé készítésben az egyik legjobbnak szintén egy Bosch termék bizonyult. A Sencor STM 787 készülékének ez nem az erőssége.

Az összes teszt eredményt előfizetéssel itt nézheted meg

Márkán belül is vannak különbségek és nem a drágább a jobb. Sőt.

A teszt eredményei azt mutatják, hogy akár egy megbízhatónak vélhető márkán belül is akadnak nagyon jól és igen gyengén teljesítő termékek. Rögtön a legdrágább tesztelt termékről, az egyik KitchenAid keverőkaros konyhai robotgépről, mely 488 000 Ft-os átlagáron kapható, elmondható, hogy a lista végén végzett összesítésben 50%-os eredménnyel. Egyedül a habkészítési feladatokban remekelt, de ilyen áron venni habverőt kicsit túlzás. Ha ragaszkodnánk a Kitchen Aid-hez, akkor találunk ilyen márkát az élmezőnyben fele ilyen áron is.

Általában jó hír a háziasszonyoknak, hogy mindegyik készülék megfelelt a szükséges elektronikai biztonsági követelményeknek. A tesztből pedig pontosan látszik, melyik termék hogyan teljesített (1-5-ös skálán) a különböző feladatok során, ezért egyértelműen ki tudjuk deríteni, melyik lehet a legmegfelelőbb számunkra az alapján, hogy mi milyen feladatok ellátására keresünk egy hasznos konyhai segítőt. És talán a legjobb hír az, hogy 100 000 Ft alatt is vásárolhatunk akár univerzális akár keverőkaros terméket több márkától is, amely kiválóan szerepelt a teszteken.

tesztek nyito oldal

Velünk pénzt és időt takarítasz meg!

Hetente tesztelünk, értékelünk és hasonlítunk össze termékeket, hogy időt és pénzt spóroljunk neked.
Nálunk nincs fizetett értékelés, szponzorált tartalom.

Hogyan teszteltünk?

Fontos volt, hogy minden tesztelés úgy történjen, mintha a valóságban, egy valódi konyhában volna. Ezért a laboratóriumban követték a kézikönyvben szereplő utasításokat, a gyártó által megadott maximális működési időt, az ajánlott sebességet és programot.

A készülék működését több, a háztartásokban gyakran készülő étellel, alapanyaggal is vizsgálták. Ezért készült tojáshab, tejszínhab, pitetészta, kenyértészta, majonéz, palacsintatészta. Az aprítást és a szeletelést is próbára tették diófélék, fűszernövények, hagyma és burgonya felhasználásával. Sajtot és sárgarépát is reszeltek a termékek segítségével. Ezeken kívül készült még bébiétel, smoothie, gyümölcslé (alma, narancs), hasábburgonya, illetve daraboltak jeget, hogy értékelni tudják, melyik konyhai robotgéptől várhatjuk a legjobb teljesítményt az egyes próbatételek során.

Az összes teszt eredményt előfizetéssel itt nézheted meg

Miért érdemes fizetni a teszteredményekért?

 • A Tudatos Vásárlók Terméktesztjei pártatlanok, tudományosak, alaposak és sok pénzbe kerül az elkészítésük.
 • Ingyenes tesztoldalakat könnyű találni az interneten. Sokszor azonban ezeket az oldalakat a termék mögött álló gyártók, forgalmazók támogatják, és nem kell túl alaposnak vagy tudományosnak lenniük ahhoz, hogy magukat tesztnek nevezzék. Ezért az értékeléseik inkább bújtatott reklámnak tekinthetők.
 • Egy nemzetközi fogyasztóvédő hálózat tagjaként a mi tesztjeinket európai és amerikai laboratóriumokban szakértők készítik. Ez a hálózat teszi lehetővé, hogy ebben a tesztben 12 millió Ft összértékű, anonim módon vásárolt konyhai robotgépet vizsgáltunk.
 • A mi tesztjeink mindig függetlenek a gyártóktól és a forgalmazóktól, a saját pénzünkön tesztelünk – ezért kérjük a hozzájárulásodat.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás