• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Legyen a Te munkahelyed, településed is kerékpárosbarát!

2009.10.02. /
A zöldtárca a közlekedési minisztériummal együtt ismét meghirdette a "Kerékpárosbarát Munkahely 2009" és "Kerékpárosbarát Település 2009" pályázatokat.

A tárcák idén harmadik alkalommal bátorítják azon kezdeményezéseket, amelyek hozzájárulnak a környezettudatos közlekedési kultúra megteremtéséhez, és ily módon a kerékpárosbarát környezet és infrastruktúra kialakításához.

A "Kerékpárosbarát Munkahely 2009" pályázatra olyan munkáltatók, kis-, közép- és nagyvállalatok jelentkezését várják a tárcák, amelyek munkavállalóikat kerékpározásra ösztönzik, illetve a munkahelyi kerékpáros infrastruktúra állapotát és a kerékpározás munkahelyi kommunikációját fontos feladatuknak tekintik.

A "Kerékpárosbarát Település 2009" pályázat keretében a minisztériumok olyan falvakat, városokat, megyei jogú városokat és fővárosi kerületeket díjaznak, amelyek településrendezési tervében a kerékpározás feltételeinek fejlesztése kellő hangsúllyal szerepel, a kerékpáros infrastruktúra minősége példaértékű. Továbbá a szemléletformálás akár kampányokban, oktatási programokban is megtestesül.

A pályázatokat 2009. október 30-ig lehet benyújtani.

További információ a pályázatról >>>

 

Forrás: KvVM szeptemberi hírlevele  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében