fbpx

| Tudatos Vásárló

Műhely-boltot nyitott a Medence Csoport

Már nem csak rendezvényeken és workshopokon találkozhatunk a Medence Csoport tervezőivel és termékeivel. A napokban nyílt műhely-bolt arra is lehetőséget nyújt, hogy karácsonyra saját magunk által választott recycling összetevőkből készüljön el az áhított kiegészítő.

Fontos átalakuláson megy keresztül a mostanáig galériaként és műhelyként ismert Makett Labor, amely 2006 óta otthona a Medence Csoportnak. A csapat évek óta a kreatív újrahasznosítás, az upcycling szellemében dolgozik.

Bolt és műhely
Cím:  IX. Pipa utca 4. (Vámház téri csarnok oldalában)
Nyitva:  hétfő – péntek 14-19 óráig, szombat 10-16 óráig
Tel: 1-303-48-81

A már ismert helyen megnyílt boltjukban is az upcycling szemléletét, gyakorlatát, alkotásait kívánják népszerűsíteni.

A bolt folyamatosan alakul, változik majd, sokféle munkát terveznek itt bemutatni a Medence Csoport tagjaitól, és hozzájuk közel álló tervezőktől, alkotóktól.

Az induló kínálatban elsősorban táskák és más RE+KLÁM tárgyak szerepelnek: bortartók, pénztárcák, szelektív hulladékgyűjtő különálló és beépíthető változatban, és kültéri bútorok is, mind újrahasznosított reklámmolinóból.

Aktuális vendégtervező Rutkai Bori és a Zsiemankaje alkotóműhely. A vendégalkotók köre, és ezzel a kínálat is folyamatosan bővül majd.

Medence Csoport bolt-műhely

 

A workshopokon kipróbálhatod magad!
A Medence Csoport workshopjain a rendelkezésre álló ponyvából a résztvevők maguk szabják ki a nekik tetsző táskát, és animátorok segítségével kiegészítőket is választanak hozzá. A táska összeállítását profi varrók és varrónők végzik.
Időpontok: 2011. december 10., szombat, 10-16 óráig, 2011. december 17., szombat, 10-16 óráig 

A boltban kapható, és a műhelyben elkészíthető táskák mindegyike újrahasznosított reklám molinóból készül. A házfalakon látható utcai reklámok leszedés után feldolgozhatatlan, veszélyes hulladékként halmozódnak. Ennek az anyagnak adnak – vegytisztítás után – új használati értéket a belőlük készített táskák, bútorok és egyéb tárgyak révén a Medence Csoport tervezői, alkotói.

A ponyvatáska tehát több szempontból is tudatos választás: környezetkímélő, mivel újrahasznosít, és hazai tervezők, hazai alkotók munkája.

A nyitás hónapjában – és tekintettel a közelgő ünnepekre – különleges szolgáltatást kínálnak: minden érdeklődő összeállíthatja a neki legjobban tetsző táskát – a RE+KLÁM workshopok szellemében – a rendelkezésre álló, újrahasznosításra váró elemekből. A táskákat a dizájnerek helyben elkészítik.

Forrás: Medence Csoport

Kép [cc] Varga Imre

 

***
Tetszik a TudatosVásárló.hu és szívesen olvasod cikkeinket? Ez egy nonprofit oldal, a Tudatos Vásárlók Egyesülete tartja fenn. Minimális forrásaink vannak a működtetésre. Kérjük, hogy te is támogass bennünket, hogy több hasznos cikket publikálhassunk!
 
Oszd meg a cikket a facebookon! Klikkelj a cikk címe mellett!

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás