fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Műhely-boltot nyitott a Medence Csoport

| Tudatos Vásárló

Már nem csak rendezvényeken és workshopokon találkozhatunk a Medence Csoport tervezőivel és termékeivel. A napokban nyílt műhely-bolt arra is lehetőséget nyújt, hogy karácsonyra saját magunk által választott recycling összetevőkből készüljön el az áhított kiegészítő.

Fontos átalakuláson megy keresztül a mostanáig galériaként és műhelyként ismert Makett Labor, amely 2006 óta otthona a Medence Csoportnak. A csapat évek óta a kreatív újrahasznosítás, az upcycling szellemében dolgozik.

Bolt és műhely
Cím:  IX. Pipa utca 4. (Vámház téri csarnok oldalában)
Nyitva:  hétfő – péntek 14-19 óráig, szombat 10-16 óráig
Tel: 1-303-48-81

A már ismert helyen megnyílt boltjukban is az upcycling szemléletét, gyakorlatát, alkotásait kívánják népszerűsíteni.

A bolt folyamatosan alakul, változik majd, sokféle munkát terveznek itt bemutatni a Medence Csoport tagjaitól, és hozzájuk közel álló tervezőktől, alkotóktól.

Az induló kínálatban elsősorban táskák és más RE+KLÁM tárgyak szerepelnek: bortartók, pénztárcák, szelektív hulladékgyűjtő különálló és beépíthető változatban, és kültéri bútorok is, mind újrahasznosított reklámmolinóból.

Aktuális vendégtervező Rutkai Bori és a Zsiemankaje alkotóműhely. A vendégalkotók köre, és ezzel a kínálat is folyamatosan bővül majd.

Medence Csoport bolt-műhely

 

A workshopokon kipróbálhatod magad!
A Medence Csoport workshopjain a rendelkezésre álló ponyvából a résztvevők maguk szabják ki a nekik tetsző táskát, és animátorok segítségével kiegészítőket is választanak hozzá. A táska összeállítását profi varrók és varrónők végzik.
Időpontok: 2011. december 10., szombat, 10-16 óráig, 2011. december 17., szombat, 10-16 óráig 

A boltban kapható, és a műhelyben elkészíthető táskák mindegyike újrahasznosított reklám molinóból készül. A házfalakon látható utcai reklámok leszedés után feldolgozhatatlan, veszélyes hulladékként halmozódnak. Ennek az anyagnak adnak – vegytisztítás után – új használati értéket a belőlük készített táskák, bútorok és egyéb tárgyak révén a Medence Csoport tervezői, alkotói.

A ponyvatáska tehát több szempontból is tudatos választás: környezetkímélő, mivel újrahasznosít, és hazai tervezők, hazai alkotók munkája.

A nyitás hónapjában – és tekintettel a közelgő ünnepekre – különleges szolgáltatást kínálnak: minden érdeklődő összeállíthatja a neki legjobban tetsző táskát – a RE+KLÁM workshopok szellemében – a rendelkezésre álló, újrahasznosításra váró elemekből. A táskákat a dizájnerek helyben elkészítik.

Forrás: Medence Csoport

Kép [cc] Varga Imre

 

***
Tetszik a TudatosVásárló.hu és szívesen olvasod cikkeinket? Ez egy nonprofit oldal, a Tudatos Vásárlók Egyesülete tartja fenn. Minimális forrásaink vannak a működtetésre. Kérjük, hogy te is támogass bennünket, hogy több hasznos cikket publikálhassunk!
 
Oszd meg a cikket a facebookon! Klikkelj a cikk címe mellett!

 

Ajánlom másnak
támogass

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

A tudatos vásárló 12 pontja

Környezettudatosságra fel! – Videón a Tudatos Vásárló 12 pontja

A vásárlás a Te döntésed, a pénzed szavazat: Te döntöd el, mit és kit támogatsz. És mit nem. Lista, szatyor, mennyiség, javíttatás, újrahasznosítás és társai – 12 szempont, amit érdemes észben tartani vásárláskor. Tudatos vásárlás 12 lépésben.

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok