fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Interaktív kampány a fair trade okostelefonokért!

| Tudatos Vásárló

Az okostelefonok gyártóit a fogyasztói nyomás tudná rávenni, csökkentsék termékeik környezetterhelését. A Make IT Better kampány keretében most egyszerűen és szórakoztató módon segíthetsz. Csatlakozz a kampányhoz!

Tisztességtelen, emberhez méltatlan munkakörülmények, súlyos környezeti károk övezik az okostelefonok gyártását, a kibányászott óntól kezdve egészen az összeszerelést végző ázsiai gyárakban dolgozók munkafeltételéig. A Friends of Earth Make It Better kampánya szeretné a fogyasztók figyelmét felhívni ezekere a súlyos tényekre. Néhány egyszerűen kivitelezhető és szórakoztató támogatási lehetőséget kínál a kampányban résztvevőknek.

Töltsd le a kampány interaktív alkalmazását a mobilodra!

A Make It Better alkalmazás

A Samsung és az Apple is használ ónt az érintőképernyőihez, amelynek kibányászása egyrészt embertelen körülmények között, kézi erővel történik, másrészt súlyosan károsítja a Bangka-sziget korallzátonyait, a halászok életterét pedig tragikusan csökkenti. A cégek nem veszik tudomásul ezt, amíg mi, okostelefon tulajdonosok nem kérdezünk rá az elhallgatott tényekre.

Írj levelet az Apple-nek vagy a Samsungnak!

A Make It Better kampány mellett a makeITfair program is a fogyasztói elektronikai cikkek ellátási láncával kapcsolatos emberi jogi, munkaügyi visszaélésekre és a környezetvédelmi problémákra szeretné felhívni a figyelmet. A makeITfair programról itt találsz bővebb információt!

Támogasd a kampányt pénzadománnyal!

Töltsd le, nyomtasd ki és osztogass matricákat, szórólapokat a témáról! Terjeszd a kampány hírét a közösségi oldalakon!

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

2022. február. 13-án tartottuk a Közösségi mezőgazdálkodás és ÖkoKörök családi napot, ahol közelebbről is megismerhették az érdeklődők a Tudatos Vásárlók munkáját. Ezen a napon a közösségi gazdaságok és az ÖkoKörök jutottak főszerephez: az izgalmas előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett a vendégek személyesen is találkozhattak a gazdákkal, volt Magcsere, a legkisebbek pedig gyerekprogramok keretében játékosan tanulhattak a […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok