Találat a #egészséges étkezés, #FoodPro, #OurFoodOurFuture, #reggeli címkére
Tesztek
BABA-MAMA, ETIKUS KERESKEDELEM, KONYHA ÉS KERT
KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS, ÖKOKÖRÖK
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
A bevásárlóközösségek felé fordultak a fogyasztók a járvány miatt
Mi az a három ok, ami miatt egyértelműen nőtt a népszerűsége a helyi élelmiszernek, melyek a legkedveltebb beszerzési formák a vészhelyzetben? Erre ad választ a Lo-Káli kutatócsoport és a Közgazdaság-és Regionális Tudományi Kutatóközpont kutatása.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Az élelmiszeripar felel a globális üvegházgáz-kibocsátás több mint harmadáért
Az élelmiszer-ellátási láncok felelősek az emberi eredetű globális üvegházgáz-kibocsátás több mint harmadáért, ez az arány Magyarországon ugyanennyi: 34%. A közvetlen termelés mellett a csomagolás, szállítás és hűtés is komolyan terhelést jelent. Az Európai Unió világviszonylatban a 4. legnagyobb kibocsátó. Ezeket állítja egy a Nature Food című folyóiratban nemrég közzétett tanulmány.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Fenntarthatósági jelölést kaphatnak az élelmiszerek, Franciaországban
Új öko pontozási rendszert hoztak létre független civil szervezetek Franciaországban. A tápanyagértekek jelölésének mintájára létrehozott Eco-score célja az élelmiszerek környezeti hatásainak megmutatása, ezzel pedig a fenntartható fogyasztás megkönnyítése.
KONYHA ÉS KERT, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG, Zöld Otthon mindenkinek
Zöldségchips vagy burgonyachips – melyik a diétás választás?
A COVID-járvány idején megnövekedett a snackek, rágcsák, chipsek iránti kereslet. Ha pedig mindenképpen chips, a nassolásban is törekedhetünk az egészséges étkezésre. A zöldségchips diétás választásnak tűnhet.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Bio-gazdálkodás: Magyarország a világ legdinamikusabban fejlődő országai között
A legfrissebb nemzetközi adatok szerint Magyarország az ökológiai-gazdálkodásba vont területek bővülését tekintve a 10. legdinamikusabban fejlődő ország a világon. A területarányt nézve az európai középmezőnyben vagyunk, a megtermesztett bio élelmiszer nagyrészét viszont, sajnos, nem mi esszük meg.
Uncategorized
Csokis gabonapehely-teszt exkluzív hírek
Köszönjük jelentkezésedet! Rögzítettük a kattintásod. Az elsők között értesítünk május elején a csokoládés és kakaós gabonapehely tesztünk eredményéről, még a nyilvános publikáció előtt. A Tudatos Vásárlók Egyesülete 5 közép- és kelet-európai országgal – Ausztriával, Csehországgal, Horvátországgal, Szlovákiával és Szlovéniával – együttműködésben zajló nemzetközi gigatesztjével kapcsolatos összes anyagot itt szedtük össze: FoodPRO projekt. Ez a projekt […]
KONYHA ÉS KERT
Hányszor süthetünk az étolajban, és utána hova vihetjük?
Egyre többen gyűjtik itthon a használt étolajat. A MOL-kutak és a Coop áruházak mellett a gyűjtésbe néhány hónapja bekapcsolódott ALDI szerint népszerű a kezdeményezés, különösen Budaörsön és Székesfehérváron adnak le nagy mennyiségű olajat a vásárlók. Összeszedtük, mit tehetünk tudatos fogyasztóként még azelőtt, hogy leadjuk a használt olajat. Hányszor használjuk újra? Miben-hogy tároljuk?
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Többet eszünk gabonapehelyből, és jó okunk van rá
A fogyasztók nagyjából 40 százaléka mindig több gabonapelyhet szór a tányerjába, mint a dobozon feltüntetett ajánlott mennyiség – derült ki felmérésünkből. Mohók vagyunk, hiányzik az ökontroll? Nem feltétlenül. Gyakran az ajánlott adaggal van a gond, amit szándékosan kicsire méreteznek a gyártók.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
40 család kap tőlük friss zöldséget Szeged környékén – bemutatjuk a Bio Pipacs közösségi gazdaságát
- #bioélelmiszer
- #GoEAThical
- #Helyi élelmiszer
- #közösségi gazdaság bemutatkozás
- #OurFoodOurFuture
- #Zöldség-gyümölcs
A gazdaságokban télen sem áll meg az élet, de talán kisebb a sürgés-forgás. Ezért kerestük meg most a pusztaszeri Bio Pipacs közösségi gazdaságot, ahol Arnoldék több mint 40 családot látnak el biozöldséggel.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Megkérdeztük és kiderült, milyen a kedvenc csokis gabonapehely
Egyesületünkkel egy nemzetközi tesztelési program keretében egy kedvelt reggeli élelmiszertermék, a csokis gabonapelyhek minőségét vizsgáljuk. Ehhez megkérdeztük a hazai fogyasztókat, mik a legfontosabb szempontok vásárláskor.