Találat a #Egészség, betegség, gyógyulás, #Ép test, #multik, #Zöldség-gyümölcs címkére
Cikkek rendezése
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Egyél helyit! – Forrás Bevásárlóközösség és helyi piac Tatán
Tavaly indult útjára a Forrás Bevásárlóközösség Tatán, amely heti átadásai egy kis helyi termelői piac formájában valósulnak meg. Környékbeli termelőkkel dolgoznak együtt, akik heti rendszerességgel szállítják finomabbnál-finomabb portékáikat a vásárlóknak. A szervezők, Herczig Szabolcs és Pál Zsuzsi várja a csatlakozókat.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Cékla
A csokorba kötött kisméretű céklák tavasztól őszig szerezhetőek be a piacon, de a jól tárolható gumók télen is rendelkezésünkre állnak. A legfontosabb, ami róla elmondható: a mélypiros színű céklából fogyasszunk minél többet nyersen!
BOLYGÓ
Tönke, alakor és a máriapócsi paradicsom – mivel készüljön a magyar mezőgazdaság a klímaváltozásra?
Szárazság, nagy esőzések, kevesebb termény – a klímaválság már a hazai mezőgazdaságban is érezhető. Milyen kihívások várnak a hazai mezőgazdaságra a következő évtizedben, és milyen növények fogják túlélni a változást? Dr. Drexler Dórával, az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) vezetőjével az intézetben folyó kutatásokról, a biológiai növényvédelemben, a tájfajtákban, ősi gabonafajokkal rejlő lehetőségekről beszélgettünk.
BOLYGÓ
A magyarok az EU átlagnál is jobban tartanak a klímaváltozástól
Az ENSZ éghajlat-politikai csúcstalálkozójára készülve az Európai Bizottság felmérést végzett arról, mit gondolnak az uniós állampolgárok éghajlat- és energiapolitika témában. Az eredmények szerint a magyarok az uniós átlagnál is súlyosabb problémának látják a klímaváltozást, és azt várják a vezetőktől, hogy még komolyabb célokat vállaljanak ezen a területen.
BABA-MAMA, Zöld Otthon mindenkinek
Attenborough és a zorb is benne van a mosható pelenkák népszerűségében
A Te∙mi∙ti, a Mamami Bolt és a Bolyhoska, valamint Nagy Réka “ökoanyu” arról, hogyan vegyünk okosan mosható pelust.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Tippek: hogyan szabadulj meg a muslicától
A melegebb idővel, édes gyümölcsökkel a muslicák is megérkeznek a konyhába, hiába csapkodsz, és hiába feszül az ablakodon masszív szúnyogháló. Mik azok a szabályok, amiket be kell tartani, hogy ne vonzzuk őket? Milyen vegyszermentes megoldások léteznek az elűzésükre?
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Számít egyáltalán, ha te itt kevesebb húst eszel? – térképen a világ húsevői
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Étel-ital
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Hús, vegetáriánus
Egyre inkább az körvonalazódik, hogy a globális klímakatasztrófa elkerülésére az egyik megoldás a húsfogyasztás visszaszorítása lehet. Melyek azok az országok, anelyek a legtöbbet számítanak e téren, tehát a legtöbbet jelentene, ha kevesebb húst ennének? Számít-e egyáltalán valamit is, ha mi itt Európában igyekszünk kevesebb húst fogyasztani? Hol állunk mi, magyarok a globális térképen?
BABA-MAMA, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Mit és mennyit igyon a gyerek nyáron?
Nyáron a szülők energiájának nagy részét leköti a gyerekek programjának, felügyeletének megszervezése, az evés-ivás pedig gyakran azon múlik, épp akkor ott, a helyszínen mi elérhető. Pedig a hőség miatt a gyerekek éhségérzete csökkenhet, folyadékigényük viszont nőhet a több mozgás miatt. Mire figyeljünk és hogyan? – hasznos tippek Antal Emese dietetikustól, a TÉT Platform Egyesület szakmai vezetőjétől.
FOGYASZTÓ
Tippelj, mi az a márka, amit a legtöbbször vesznek meg a világon!
- #életmód
- #Fogyasztás
- #fogyasztás pszichológiája
- #Ital
- #kisbolt
- #multik
- #Nagylátószög
- #piac
- #Szupermarket
- #Testápolás
- #tisztálkodás
Nyilvánosságra hozta a napi fogyasztási cikkek márkáinak globális teljesítményét a Kantar Média. A leggyakrabban már 7. éve ugyanannak a márkának a termékét vesszük le vásárláskor a polcról Újdelhitől Nagykanizsáig – tavaly közel 6 milliárd alkalommal.
BABA-MAMA, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Ilyen menzák kellenek Magyarországnak
Helyi ökogazdálkodóktól származó alapanyagok, mosolygós konyhás nénik, ebéd közben vidáman csevegő gyerekcsapatok, velük étkező tanárok, a visszajelzéseket figyelembe vevő közétkeztetési cég. Ilyen menza nincs − gondolhatnánk. Pedig létezik, és reméljük, egyre több lesz!