Találat a #csomagolásmentes, #életmód, #Étel-ital, #Fogyasztás, #fogyasztás pszichológiája, #Helyi élelmiszer, #Hulladék, #hulladékmentes, #kisbolt, #piac, #Szupermarket címkére
Cikkek rendezése
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Indul a Klímabarát Konyha-kaland!
Egy klímabarát konyhában rendszeresen főznek, méghozzá lehetőleg friss, helyi, szezonális élelmiszerekből. Tarts velünk egy hónapon át, és megmutatjuk, klímabarát konyhát vezetni nem is #kihívás. Inkább kaland!
KONYHA ÉS KERT
Hogy ne vegyünk hamisított mézet, ha még a labor sem látja a különbséget?
A méz a harmadik leggyakrabban hamisított termék a világon. Kik és hogyan csinálják? És hogy lehetünk biztosak benne, hogy tényleg méz van az üvegben? Fulmer Takács Ferenc méhészt, az Egyesület az Európai Méhekért elnökét kérdeztük.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Naspolya
A napjainkban ritkaságnak számító naspolya közeli rokonai az alma és a körte. Miért egészséges? Hogyan vásároljunk és tároljuk? Mit készítsünk belőle? Naspolya alapanyaggal készülő könnyű receptek.
Zöld Otthon mindenkinek
Lezárult a csatlakozás! Moss káros vegyszerek nélkül: újra itt az Öko-mosás kihívás
- #EU ökocímke
- #Green and Safe LIFE-styles
- #hulladékmentes
- #kihívás
- #mosás
- #mosószerek
- #vegyszermentes
- #Zöld Otthon fürdő
Az #ÖkoTakarítás hónapja alatt teszteld velünk, milyen hiteles, minősített környezetbarát mosószerrel, öblítő nélkül vagy épp házi mosószerrel mosni!
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Egyértelműen érezhető a klímaválság – mandulások a Balaton-felvidéken
A hazai mandulatermesztésről, a klímaváltozás érezhető hatásáról beszélgetett Nagy Melinda munkatársunk mandulatermesztőkkel az egyik legnagyobb hazai mandulatermő vidéken.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Őszibarack
A hamvas héjú őszibarack július közepétől szeptember elejéig kapható nyersen a piacon. Húsa zöld, sárgásfehér, sötétvörössel áttört zöldesfehér színekben pompázik. Magvaváló és duránci fajtái egyaránt kedveltek.
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
A bőség zavar
Küszködés, időveszteség, fáradtság egyszerre sújthat, ha csakis a legjobbat akarjuk megvenni. És közben a jót, az elég jót elszalasztjuk. Herbert Simon Nobel-díjas közgazdász és Barry Schwartz pszichológus gondolatai a vásárlásról.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Érdemes megvárni a magyar dinnyét? – a tudatos vásárlók megmondták
Idén sokára ért be a hazai görög- és sárgadinnye. Mi is alig bírtuk már kivárni, így a júliusi #gyorskörben is a dinnye került terítékre. Arra voltunk kíváncsiak, kivárják-e a hazai görögdinnyét a tudatos vásárlók? Azt is megtudtuk, meddig tart idén várhatóan a dinnyeszezon.
KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Közösségi gazdaságtól a tányérig: egy tájfajta óriás útja képekben
Fotósunk egy tájfajta óriás paradicsomot kísért végig útján a terényi MagosVölgy Ökológia gazdaságból közösségük egy tagjának tányérjáig.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Málna
Ki ne szeretné az édes, de mégis kicsit savanykás málna mámorító ízét? Milyen élettani hatásai vannak? Hogy vásároljunk? Hogyan termesszük?