Találat a #Bio, #CSA, #Étel-ital, #TVE Hírek, #Zöldség-gyümölcs címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Gomba
Miért egészséges? Hogyan vásároljunk és tároljuk? Mit készítsünk belőle? Gomba alapanyaggal készülő könnyű receptek.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
„Többen könnyebben vesszük a kihívásokat” – szervezők és segítők a MagosVölgyben
Egy közösségi gazdaság működtetése sok feladattal jár, amiből a szervező jó párat átvállalhat. Ismerd meg ez a Magosvölgyben hogy működik.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Sóska
Néhány sóskalevéllel bármilyen salátát feldobhatunk. Miért egészséges? Hogyan vásároljuk, tároljuk? Mit főzzünk belőle?
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
A zöldségdoboz kincsei. Mit készítsek sóskából?
Keresztesiné Drevenka Orsi közösségi gazda mesél a sóskáról, és arra is ajánl receptet, ha már unod a sóskafőzeléknek.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
“Vagy együtt, vagy sehogy!”
Kóspallagon, a Börzsöny ölelésében négy lelkes fiatal közel 80 környékbeli családnak termel zöldséget áprilistól decemberig, a helyi óvoda hátsó kertjében.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
5+1 ok, amiért jó most közösségi gazdaságból vásárolni
Miért jó egy közösségi gazdától beszerezni az élelmiszert? Miért jó, a jelen helyzetben miért még jobb egy közösségi gazdasághoz tartozni?
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
A zöldségdoboz kincsei. Mit készítsek céklából?
Indul a céklaszezon, Stromf Klári közösségi gazda tippjeivel és receptjeivel segít: mit készítsünk a céklából?
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
„Nem tudok mást elképzelni, ez annyira adja magát”
A MagosVölgy ökológiai gazdaság a Cserhát lankáin terül el, 130 budapesti családnak szállítanak innen hetente friss, szezonális bio zöldséget. A közösségi gazdaságot Dezsény Zoltán és felesége Judit vezeti.
KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
A zöldségdoboz kincsei – mit készítsek a padlizsánból?
Tudtad, hogy a padlizsán fehér, zöld és cirmos is? És hogy milyen Szilágyi Kriszta közösségi gazda viszonya a padlizsánnal?
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Padlizsán
A húskedvelők és vegetáriánusok asztalán egyaránt kedvelt csemege. Jellegzetes, sütés után kialakuló kesernyés ízét nyáron élvezzük, ám az eltett padlizsánkrém egész évben rendelkezésünkre áll.