Találat a #Állatvédelem, #Hús, vegetáriánus, #Termékcímkézés, #Természetvédelem, biodiverzitás címkére
Cikkek rendezése
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Egy nap hús nélkül
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Étel-ital
- #Hús, vegetáriánus
- #Környezetvédelem, környezetszennyezés
- #Zöldség-gyümölcs
Az utóbbi években terjed egy olyan kampány, amely húsmentes nap bevezetésére ösztönzi az embereket. Célja egészen egyszerű: magunkért, a környezetünkért, egy nap biztosan hús nélkül.
BOLYGÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Így segíts a madaraknak télen
Ma még nem aktuális, de néhány hét múlva talán időszerű lesz, hogy elgondolkodjuk a madarak téli etetésén. Ez különösen a havas, fagyos időszakban fontos, mert a megfagyott hó miatt nem jutnak elég táplálékhoz.
KONYHA ÉS KERT
Leválthatja a papírcímkét a lézeres tetoválás
Június végén az EU elfogadta, hogy a gyümölcsök származási helyének megjelölésére egy újfajta lézeres technológiát használjanak. A módszer élelmiszerbiztonsági szempontból előrelépést jelent, mert nyomon követhető a származásuk, megakadályozható az átcímkézés.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Halálra ítélve Európa utolsó tokhalai?
A Duna bulgáriai és romániai vízgyűjtő területein fennmaradt tokhal populációi a kihalás szélére kerülhetnek az illegális halászat és a kaviár-kereskedelem miatt. A WWF azonnali bevatkozást sürget.
KONYHA ÉS KERT
Génmanipuláció: a vonalkód alapján kiderül?
Egy lánclevélben terjedő városi legenda nyomába eredtünk. A levél szerint a vonalkódból kiolvasható, hogy az adott zöldség vagy gyümölcs génmanipulált-e. Téves a rémisztgetés.
KONYHA ÉS KERT
Piros, sárga, zsír!
Kiigazodsz az élelmiszereken lévő tápérték-táblázatból? Szeretnéd, hogy sokkal közérthetőbben jelöljék, ha túl sok zsír, cukor vagy só van az adott termékben? Töltsd ki a Consumers International kvízét a magyarországi termékekről! Lehet, hogy meg fogsz lepődni.
Uncategorized
Kötelező tápérték-jelölés az élelmiszereken
Legkésőbb 2016 decemberéig minden EU-ban értékesített, előre csomagolt élelmiszeren a gyártó köteles feltüntetni a tápértékre vonatkozó információkat az új szabályoknak megfelelően. Nézzük, mit és hogyan határoznak meg az új szabályok!
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Fish Fight: A megafonos tévészakács újra akcióban
A fenntartható életmód mellett kampányoló tévészakács, Hugh Fearnley-Whittingstall legutóbbi, a pocsékoló halászat ellen indított akciója finisbe tart. Talán sikerül elérni, hogy ne dobják vissza döglödten a kifogott zsákmány felét.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Maradékmentes karácsony: mi legyen a töltöttkáposztából?
A minap meghívást kaptunk a Makifood Főzőiskola által szervezett Húsmentes Hétfő Vacsoraklubba, ahol a finom vega fogások mellett a tudatos bevásárlásról, a maradékok felhasználásáról és az ésszerű karácsonyi sütés-főzésről beszélgettünk.
FOGYASZTÓ
Megtévesztő jelölések az élelmiszercímkéken
Cukormentes! Csökkentett zsírtartalmú! – harsogják az öles betűk, és már kapjuk is le a dobozt a polcról. Hiszen ki akarna cukros vagy zsíros terméket venni, ha lehet „egészségeset” is? Ám a vonzó feliratok mögött megbújó igazságot sokszor a kis betűk rejtik.