Találat a #Állatvédelem, #Hús, vegetáriánus, #Termékcímkézés, #Természetvédelem, biodiverzitás címkére
Cikkek rendezése
DIVAT, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ
Ismerd meg a címkéket: UTZ Certified
- #Emberi jogok, esélyegyenlőség
- #Foglalkoztatás, gyerekmunka, sweatshopok
- #Kereskedelem, Fair Trade
- #Termékcímkézés
- #TVE Hírek
Ezen a héten újabb címkével bővítjük (öko)címke adatbázisunkat. Az UTZ Certified egy fenntarthatósági program kávét, kakaót és teát termelő farmerek számára, amely keretében meglévő, ismert márkájú termékeket gyártó és forgalmazó cégekkel működhetnek együtt.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Húsfogyasztás, CO2-kibocsátás, betegségek – interaktív térkép a nagyvilág helyzetéről
Ahol sok húst esznek, ott több a rákos beteg? Van összefüggés a húsfogyasztás és a CO2-kibocsátás között? Melyik állam lakói kerülik el jó eséllyel a cukorbetegséget? Tekintsd át a globális összképet, vagy böngészd az adatokat Vanuatutól Mauritiusig!
KONYHA ÉS KERT
Táplálkozzunk egészségesen: húsok, tejtermékek, hüvelyesek
Hogyan lehet viszonylag olcsón, egyszerűen, környezettudatosan étkezni, és hogyan kerülhetjük ki a szupermarketek, termékcsomagolások reklámcsapdáit? Az egészséges táplálkozással foglalkozó sorozatunkban ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat. Következnek a húsok, tejtermékek, hüvelyesek.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Hogyan együnk jól?
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Étel-ital
- #Fogyasztás, életmód, fogyasztás pszichológiája
- #Helyi élelmiszer
- #Hús, vegetáriánus
- #Zöldség-gyümölcs
Amikor elgondolkozunk az élelmiszerek árán, sokszor kihagyunk egy nagyon sokatmondó szempontot: azt az arányt, ami kifejezi, hogy mennyit költünk teljes jövedelmünkből a megevett ételre. Mikor eszünk jól?
BABA-MAMA, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Táplálkozzunk egészségesen: mit és hányszor ehetünk?
- #Baba, gyerek
- #Bio
- #E-számok
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Étel-ital
- #Helyi élelmiszer
- #Hús, vegetáriánus
- #Ital
- #Zöldség-gyümölcs
Hogyan lehet viszonylag olcsón, egyszerűen, környezettudatosan étkezni, és hogyan kerülhetjük ki a szupermarketek, termékcsomagolások reklámcsapdáit? Az egészséges táplálkozással foglalkozó sorozatunkban ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat. Első kérdésünk: mit és hányszor ehetünk?
BABA-MAMA, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Sága Fini Mini pulykavirsli dietetikus szemmel
Az urbánus legendák ellenére a virsli közkedvelt étel, egyre több gyártó készít kifejezetten a kisgyerekeknek szóló kiszerelést is. Most a Sága Fini Mini pulykavirslit néztük meg közelebbről. Elsősorban arra voltunk kíváncsiak, hogy mesés csomagoláson és gyerekkézbe passzoló kiszerelésen felül ad-e valami pluszt – mondjuk több húst, kevesebb adalékanyagot – egy hagyományos virslihez képest.
KONYHA ÉS KERT
Jelek, címkék, védjegyek – elkészült a Tudatos Vásárló címkeadatbázis
Az elmúlt évtizedekben nőtt azok száma, akik fogyasztói döntéseiket fokozott környezeti, társadalmi és etikai tudatossággal hozzák meg. A fenntartható fogyasztás, a tudatosságon alapuló vásárlást a megfelelő információk hiányában sokszor nehéz meghozni. Ehhez nyújt segítséget a Tudatos Vásárló címkeadatbázisa.
BABA-MAMA, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
A hal fele importból származik
Magyarországon az egy főre jutó halfogyasztás elérte az évi 4 kilogrammot, ennek a fele importból származik. Az európai tengeri országokban az egy főre jutó halfogyasztás jóval magasabb, eléri a 20 kilogrammot is.
KONYHA ÉS KERT
Javuló tendencia a magyar termékek terén
A magyar termék jelölést használó élelmiszerek országos ellenőrzése egyéves türelmi időt követően, szeptember óta folyik, a vizsgált élelmiszerek hatvan százaléka megfelelt az előírásoknak – számolt be a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkársága.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Hamis volt a gesztenyemassza
Két gesztenyemassza gyártó 14 termékének azonnali visszahívását rendelte el a Nébih, miután a laboratóriumi vizsgálatok megállapították, hogy 10 rizslisztet, 4 pedig burgonyát tartalmaz.