fbpx

| Tudatos Vásárló

Húsfogyasztás, CO2-kibocsátás, betegségek – interaktív térkép a nagyvilág helyzetéről

Ahol sok húst esznek, ott több a rákos beteg? Van összefüggés a húsfogyasztás és a CO2-kibocsátás között? Melyik állam lakói kerülik el jó eséllyel a cukorbetegséget? Tekintsd át a globális összképet, vagy böngészd az adatokat Vanuatutól Mauritiusig!
 

A The Guardian a WHO és a FAO adataira építve olyan interaktív világtérképet készített, melyen országokra lebontva láthatjuk, hogy hol mennyi az átlagos húsfogyasztás, az éves CO2-kibocsátás, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések, a cukorbetegség, továbbá a rák okozta halálesetek előfordulásának aránya.

Természetesen az egyes jelenségek mögött számtalan egyéb ok is áll, szembetűnő azonban, hogy míg a fejlett országok orvostudománya sokat tud tenni például a szív- és érrendszeri betegségek és a cukorbetegség ellen, addig a növekvő CO2-kibocsátás (melynek nem elhanyagolható része az állattenyésztésből adódik) továbbra is megoldatlan probléma.

Részletekért katt ide: http://www.theguardian.com/news/datablog/interactive/2013/aug/05/countries-meat-eaters-compared

Kép: dreamstime

A projekt a Svájci–Magyar Együttműködési Program (www.svajcihozzajarulas.hu) támogatásával valósul meg.

    

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás