fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Húsfogyasztás, CO2-kibocsátás, betegségek – interaktív térkép a nagyvilág helyzetéről

| Tudatos Vásárló

Ahol sok húst esznek, ott több a rákos beteg? Van összefüggés a húsfogyasztás és a CO2-kibocsátás között? Melyik állam lakói kerülik el jó eséllyel a cukorbetegséget? Tekintsd át a globális összképet, vagy böngészd az adatokat Vanuatutól Mauritiusig!
 

A The Guardian a WHO és a FAO adataira építve olyan interaktív világtérképet készített, melyen országokra lebontva láthatjuk, hogy hol mennyi az átlagos húsfogyasztás, az éves CO2-kibocsátás, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések, a cukorbetegség, továbbá a rák okozta halálesetek előfordulásának aránya.

Természetesen az egyes jelenségek mögött számtalan egyéb ok is áll, szembetűnő azonban, hogy míg a fejlett országok orvostudománya sokat tud tenni például a szív- és érrendszeri betegségek és a cukorbetegség ellen, addig a növekvő CO2-kibocsátás (melynek nem elhanyagolható része az állattenyésztésből adódik) továbbra is megoldatlan probléma.

Részletekért katt ide: http://www.theguardian.com/news/datablog/interactive/2013/aug/05/countries-meat-eaters-compared

Kép: dreamstime

A projekt a Svájci–Magyar Együttműködési Program (www.svajcihozzajarulas.hu) támogatásával valósul meg.

    

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok