fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Húsfogyasztás, CO2-kibocsátás, betegségek – interaktív térkép a nagyvilág helyzetéről

| Tudatos Vásárló

Ahol sok húst esznek, ott több a rákos beteg? Van összefüggés a húsfogyasztás és a CO2-kibocsátás között? Melyik állam lakói kerülik el jó eséllyel a cukorbetegséget? Tekintsd át a globális összképet, vagy böngészd az adatokat Vanuatutól Mauritiusig!
 

A The Guardian a WHO és a FAO adataira építve olyan interaktív világtérképet készített, melyen országokra lebontva láthatjuk, hogy hol mennyi az átlagos húsfogyasztás, az éves CO2-kibocsátás, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések, a cukorbetegség, továbbá a rák okozta halálesetek előfordulásának aránya.

Természetesen az egyes jelenségek mögött számtalan egyéb ok is áll, szembetűnő azonban, hogy míg a fejlett országok orvostudománya sokat tud tenni például a szív- és érrendszeri betegségek és a cukorbetegség ellen, addig a növekvő CO2-kibocsátás (melynek nem elhanyagolható része az állattenyésztésből adódik) továbbra is megoldatlan probléma.

Részletekért katt ide: http://www.theguardian.com/news/datablog/interactive/2013/aug/05/countries-meat-eaters-compared

Kép: dreamstime

A projekt a Svájci–Magyar Együttműködési Program (www.svajcihozzajarulas.hu) támogatásával valósul meg.

    

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

Hogyan lehet egészséges és környezettudatos a táplálkozásunk?

2022. február. 13-án tartottuk a Közösségi mezőgazdálkodás és ÖkoKörök családi napot, ahol közelebbről is megismerhették az érdeklődők a Tudatos Vásárlók munkáját. Ezen a napon a közösségi gazdaságok és az ÖkoKörök jutottak főszerephez: az izgalmas előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett a vendégek személyesen is találkozhattak a gazdákkal, volt Magcsere, a legkisebbek pedig gyerekprogramok keretében játékosan tanulhattak a […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára