Találat a #Állatvédelem, #Hús, vegetáriánus, #Termékcímkézés, #Természetvédelem, biodiverzitás címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
A húsfogyasztás környezeti hatásai
Az infografika nagyobb méretben letölthető itt.
KONYHA ÉS KERT
Idényreceptek júniustól augusztusig
Hűsítő leves, vega és húsos második, no meg desszert a nyár ízeiből: gazpacho, nagyidai káposztás ropogós, nyári gyümölcstorta.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Tányértól az öltönyig: Halszálka a divatban
A halak gerincének mintázatát leginkább a tányérunkon szemlélhetjük meg egy jóízű vacsora után. De a halszálka nemcsak ételmaradék, hanem divattörténeti hős is, mely diadalmas utat járt be a szalonok világából elindulva.
KONYHA ÉS KERT
Teszt: magyar termékek szupermarketekben
Tesztünkben az vizsgáltuk, hogy a szupermarketekben milyen arányban vannak jelen a Magyarországon előállítható termékek, van-e lehetőségünk magyar árut választani, vagy egyáltalán lehet-e tudni, honnan jött a termék. Tesztünk eredménye leginkább a rendszer zavarosságára mutat rá.
BOLYGÓ
Készíts saját filmet a Green Go fesztiválra!
Lenyűgöző képsoraiddal, vagy kreatív animációddal megmutatnád, milyen károkat szenvedünk el a biológiai sokféleség elvesztése vagy klímaváltozás miatt? Részt vennél egy új nemzetközi mozgalomban? Ha a válaszod igen, a Green Go fesztiválon a helyed! Terjeszd környezetvédelmi üzeneted!
KONYHA ÉS KERT
A tej élet, erő, egészség – vagy mégsem?
A tej alapélelmiszer, az utóbbi időben mégis nagyon sok ellentmondó információ kering vele kapcsolatban. Nem célunk letenni a garast egyik elmélet mellett sem, de összeszedtünk néhány pro és kontra érvet a tej és a tejtermékek fogyasztásával, és főként az egészségre gyakorolt hatásával kapcsolatban.
FOGYASZTÓ
Nem minden szúnyogriasztó, ami annak látszik
Az ÁNTSZ közleményben hívja fel a figyelmet arra, hogy körültekintőnek kell lenni szúnyog- és kullancsriasztó szerek vásárlásakor.
KONYHA ÉS KERT
Tipikus part menti halazókat teszteltünk
Még tartja vezető helyét a hekk, de már felúsztak a trónkövetelők a part menti halazókban. Nagy örömünkre a jobb falatozókban egyre több helyi halat kínálnak, de a környezettudatosságon van még mit javítani.
KONYHA ÉS KERT
Egyél több zöldséget!
Nyersen, párolva, főve – zöldségből és gyümölcsből minden évszakban ínycsiklandó színkavalkád varázsolható az asztalra.
KONYHA ÉS KERT
Indiai vega főzőtanfolyamok Budapesten
A vegaság nem lemondás. Sőt a megfelelően összeállított menü nemcsak ínycsiklandó, hanem laktató is – állítja a népszerű budapesti vega főzőtanfolyam vezetője, Hémangi dévi dászi.