Találat a #Aktivista, #Hulladék, #környezetszennyezés, #, #multik, #Takarítás, #tisztítás, #Víz címkére
Cikkek rendezése
BOLYGÓ, ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Szokásaink változtak, a hozzáállásunk nem: a magyarok környezettudatossága a vírushelyzetben
- #élelmiszerhulladék
- #fenntartható életmód
- #Green and Safe LIFE-styles
- #takartás
- #tisztítás
- #Zöld Otthon nappali
Miközben a koronavírus-járvány megmutatta társadalmunk és a gazdaságunk törékenységét, a magyarok környezetvédelemről való gondolkodása nem, mindennapi szokásai viszont változtak a járványhelyzet miatt – derült ki a WWF Magyarország friss kutatásából.
Zöld Otthon mindenkinek
A tudatos vásárlók a szellőztetést választják
A Tudatos Vásárlóknál fontosnak tartjuk, hogy ismerjük a véleményeteket, hozzáállásotokat, szokásaitokat, mindennapi döntéseiteket. Ezért a Facebookon időről időre szavazással kérdezzük meg követőinket egy-egy fenntarthatósági dilemmáról. Az első #gyorskörben arra voltunk kíváncsiak, milyen vegyszermentes megoldást választotok az otthoni levegő frissítésére?
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Csótány, moly, lisztmoly, hangya – így nyerj a rovarok ellen vegyszermentesen
Nem szeretnél vegyszert használni az otthonodban, de támadnak a hangyák, molyok és csótányok? Íme, pár ötlet, hogyan szabadulhatsz meg tőlük a környezet és saját magad veszélyeztetése nélkül.
BOLYGÓ
Rekord mennyiségű hulladékot szedtek össze a Bodrogon
6 tonna hulladékkal mostantól kevesebb bújik meg a Bodrog Sárospatak és Tokaj közötti ártéri erdeiben. A PET Kupa szervezői és résztvevői először vetették be magukat a Tisza egyik mellékfolyóján. A helyi partnerek támogató munkájának és a résztvevő csapatoknak, önkénteseknek köszönhetően négy napon át napi csaknem 300 zsák szemét gyűlt össze.
BABA-MAMA, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Melyik kulacsot vegyem a gyereknek, amelyik biztosan nem káros?
Sokan szeretnénk csökkenteni a műanyag-lábnyomunkat, és saját kulacsból isszuk az otthonról hozott limonádét, azzal járunk sportolni, kirándulni. Kulaccsal küdjük a gyereket iskolába. És közben bízunk benne, hogy ez a remek zero waste megoldás egészséges is: hogy közben nem oldódik káros anyag az italunkba. Vegyianyag-szerzőnk, Simon Gergely utánajárt, melyik kulacstípus a legegészségesebb választás.
KONYHA ÉS KERT
Konyhai újrahasznosítás A-tól Z-ig
A konyhai újrahasznosítással csökkented az élelmiszerhulladékot, és a kreativitásodat is nap mint nap kiélheted.
BOLYGÓ
Hiába gyűjtjük szelektíven a műanyag hulladékot, ha nem hasznosítják újra
Akadozik a műanyag-újrahasznosítás Magyarországon – erre hívja fel a figyelmet az az óriási pontyszobor, amelyet a Greenpeace állított föl a budapesti Deák téren. Hazánkban jelenleg 32% körüli a műanyag-újrahasznosítás aránya, amivel az EU-s tagországok közül az utolsók között vagyunk.
BOLYGÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Óriási lépés: elbúcsúzunk a műanyagzacskóktól -megszületett a műanyagszennyezés felszámolását célzó törvény
A magyar Parlament ma elfogadta az egyszer használatos műanyagok kivezetését célzó jogszabályt. Az úgynevezett “műanyagtörvény” az uniós előírásokon túlteljesítve kiterjed a műanyag zacskókra is: az ultravékony zsemlés tasakok maradnak, a kissé vastagabb füles szatyroknak viszont menniük kell. Végre.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Messze a legjobban egy öko-címkés mosogatószer mosogat
31 mosogatószert küldtünk tesztelésre. Kifejezetten arra voltunk, kíváncsiak, hogyan vizsgáznak hatékonyság tekintetében a kézkímélő, családbarát és környezetkímélő öko-címkés termékek.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
A Gasztrohős már működteti is a jövő ételdoboz rendszerét
Szívószálmentes augusztus, Gasztro randi, Zöldülők Vására, Halathlon — csak néhány a Felelős Gasztrohős szemléletformáló kampányai és rendezvényei közül. Vallják, a környezetbarát gasztronómiai megoldásokkal zöldebbé és egészségesebbé tehetjük étkezéseinket. Nemcsak mondják, szervezik is. Legújabb projektjük egy rozsdamentes acél doboz körül forog. Dr. Horváth Saroltával beszélgettünk arról, hogyan is működik a Dobozközösség, miért nem jók igazán a lebomló edények, és mit tehetünk leginkább, hogy mi is Gasztrohősök legyünk?