fbpx
FB szavazás szellőztetés illóolaj

A tudatos vásárlók a szellőztetést választják

A Tudatos Vásárlóknál fontosnak tartjuk, hogy ismerjük a véleményeteket, hozzáállásotokat, szokásaitokat, mindennapi döntéseiteket. Ezért a Facebookon időről időre szavazással kérdezzük meg követőinket egy-egy fenntarthatósági dilemmáról. Az első #gyorskörben arra voltunk kíváncsiak, milyen vegyszermentes megoldást választotok az otthoni levegő frissítésére?

Itt a tél, kint tombol a hideg, bent a lakásban viszont jólesne a kellemes, friss illatú levegő. Télen, hogy ne szökjön ki a meleg, amúgy is kevesebbet szellőztetünk, de mint annyi minden mást, a COVID-helyzet otthonaink levegőjére is hatással van. Többet és többen vagyunk otthon, sokunk lassan egy éve csak a bevásárlás és a gyerekek begyűjtése miatt mozdul ki nap nap után a lakásból. Ehhez jön még, hogy otthon is ebédelünk, és emiatt, többször főzünk is.

Nem meglepő hát, hogy a lakás levegőjének minősége idén télen hatványozottan érint valamennyiünket. Tudatos vásárlóként számunkra a hagyományos légfrissítők vagy bármilyen vegyszeres illatosítás nem opció, marad hát két egyszerű eszköz.

Használd Te is mobil applikációnkat, segítünk biztonságos tisztítószereket választani

A Tudatos Vásárlók Egyesületénél számtalan terméket teszteltünk már, a légfrissítő spray-k tesztje után viszont csak annyit mondhatunk: ez az a terméktípus, ahol képtelenség rangsort felállítani, akár az egészségünket, akár a környezeti károkat nézzük csak rossz és rosszabb verziója létezik. A légfrissítő, mint termék használata egy tévút: nevével ellentétben nemhogy nem frissíti a lakásunk levegőjét, hanem épp ellenkezőleg – szennyező anyagokat szórhat szét otthonunkba. A légfrissítők hatásairól részletesen alábbi cikkünkben írtunk.

Van otthon egy termék, amiből tuti, hogy rosszat használsz

Hogy kiderítsük, mi a megoldása a fenntarthatóság iránt érzékeny olvasóinknak, január elején #gyorskör sorozatunkban feltettük Nektek a kérdést a Facebook oldalunkon. Ti mit használtok szagok ellen? Illóolajat párologtattok vagy inkább szellőztettek? Az illóolajra -vel, a szellőztetésre -kal lehetett szavazni.

Azt kell mondanunk, hogy a szellőztetés-pártiak messze többségben vannak.

szellőztetés illóolaj

Sokan hozzászólásban osztottátok meg velünk a véleményeteket – ennek is nagyon örülünk. Itt is az látszik, hogy szagok ellen, hogy friss legyen a lakás levegője a legtöbben szellőztettek. Az illóolajokat, ahogy a legnépszerűbb hozzászólás írja, „nem a szagok ellen, hanem terápiás hatásuk miatt” használjátok.

 


A Green&Safe LIFE-styles projektet az Európai Unió LIFE alapja támogatja, az Agrárminisztérium társfinanszírozza. Azonosító: ENV GIE HU000622 Green&Safe LIFE-styles

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás