fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

A tudatos vásárlók a szellőztetést választják

FB szavazás szellőztetés illóolaj

A Tudatos Vásárlóknál fontosnak tartjuk, hogy ismerjük a véleményeteket, hozzáállásotokat, szokásaitokat, mindennapi döntéseiteket. Ezért a Facebookon időről időre szavazással kérdezzük meg követőinket egy-egy fenntarthatósági dilemmáról. Az első #gyorskörben arra voltunk kíváncsiak, milyen vegyszermentes megoldást választotok az otthoni levegő frissítésére?

Itt a tél, kint tombol a hideg, bent a lakásban viszont jólesne a kellemes, friss illatú levegő. Télen, hogy ne szökjön ki a meleg, amúgy is kevesebbet szellőztetünk, de mint annyi minden mást, a COVID-helyzet otthonaink levegőjére is hatással van. Többet és többen vagyunk otthon, sokunk lassan egy éve csak a bevásárlás és a gyerekek begyűjtése miatt mozdul ki nap nap után a lakásból. Ehhez jön még, hogy otthon is ebédelünk, és emiatt, többször főzünk is.

Nem meglepő hát, hogy a lakás levegőjének minősége idén télen hatványozottan érint valamennyiünket. Tudatos vásárlóként számunkra a hagyományos légfrissítők vagy bármilyen vegyszeres illatosítás nem opció, marad hát két egyszerű eszköz.

Használd Te is mobil applikációnkat, segítünk biztonságos tisztítószereket választani

A Tudatos Vásárlók Egyesületénél számtalan terméket teszteltünk már, a légfrissítő spray-k tesztje után viszont csak annyit mondhatunk: ez az a terméktípus, ahol képtelenség rangsort felállítani, akár az egészségünket, akár a környezeti károkat nézzük csak rossz és rosszabb verziója létezik. A légfrissítő, mint termék használata egy tévút: nevével ellentétben nemhogy nem frissíti a lakásunk levegőjét, hanem épp ellenkezőleg – szennyező anyagokat szórhat szét otthonunkba. A légfrissítők hatásairól részletesen alábbi cikkünkben írtunk.

Van otthon egy termék, amiből tuti, hogy rosszat használsz

Hogy kiderítsük, mi a megoldása a fenntarthatóság iránt érzékeny olvasóinknak, január elején #gyorskör sorozatunkban feltettük Nektek a kérdést a Facebook oldalunkon. Ti mit használtok szagok ellen? Illóolajat párologtattok vagy inkább szellőztettek? Az illóolajra -vel, a szellőztetésre -kal lehetett szavazni.

Azt kell mondanunk, hogy a szellőztetés-pártiak messze többségben vannak.

szellőztetés illóolaj

Sokan hozzászólásban osztottátok meg velünk a véleményeteket – ennek is nagyon örülünk. Itt is az látszik, hogy szagok ellen, hogy friss legyen a lakás levegője a legtöbben szellőztettek. Az illóolajokat, ahogy a legnépszerűbb hozzászólás írja, „nem a szagok ellen, hanem terápiás hatásuk miatt” használjátok.

 


A Green&Safe LIFE-styles projektet az Európai Unió LIFE alapja támogatja, az Agrárminisztérium társfinanszírozza. Azonosító: ENV GIE HU000622 Green&Safe LIFE-styles

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok