Cikkek

Válassz kategóriát!

Friss tartalom

Hogy ne a ház előtt rohadjon: autó-, robogó-, bringamegosztó rendszerek tesztje

Autó-, robogó-, és bringamegosztókat teszteltünk a Tudatos Vásárlók Egyesületénél. Vizsgáltuk, hogy mennyire felhasználóbarát és könnyű a Green Go, MOL Limo, Blinkee City, a MOL Bubi és a Donkey Republic használata. Környezetvédelmi szempontból mindegyik jobb megoldás az év nagy részében a ház előtt parkoló saját kocsinál. Olvasd el, mit találtunk!

Swappis Ruhaforgó - egy svéd használtruha-butik Budapesten

Egy különleges használt ruha pop-up butik nyílt nemrég Budapesten, a második kerületi Hüvi szolgáltatóházban. A Swappisban és felvevőhelyein leadhatjuk jó minőségű, használt ruháinkat és a kapott pontokért azonnal vagy később válogathatunk abból, amit mások hoztak. A vállalkozás Svédországból jött, utánajártunk, hogyan működik.

Rákapcsol a Lidl: csak Fairtrade bio banánt árul majd a szomszédban

A Lidl auszriai ága bejelentette, hogy a németek után hamarosan már az osztrák Lidl áruházakban is kizárólag bio és Fairtrade banánt lehet majd kapni. Kérdeztük a hazai Lidlt is, mi a helyzet itthon, de nem érezték fontosnak válaszolni.

Teszt: e-book olvasók

E-book olvasókat teszteltünk laboratóriumban. Vizsgáltuk, hogy milyen jól olvashatók és kezelhetők, hamar tönkremennek-e, ha leejtjük, megkarcoljuk, vízbe dobjuk őket, és azt is, mennyi ideig bírja az akksi, és hogy mindehhez mennyibe kerülnek. Megmondjuk, mit találtunk.

A Coca-Cola, a PepsiCo és a Nestlé szemete borít be minket

A Coca-Cola, a PepsiCo és a Nestlé áll leginkább a bolygónkat ellepő eldobható műanyagcsomagolás-szennyezés mögött – derül ki egy friss nemzetközi felmérésből.

Mit gyűjt az Ikea, az Aldi, a Spar a tetőn?

Hogyan teljesítenek a hazai nagy kereskedelmi láncok, ha megújuló energiáról van szó. Vannak-e zöld megoldások az CBA, Spar, Metro, Aldi áruházakban? A 15 legnagyobbnak tettünk fel kérdéseket.

Autós gyerekülést vásárolsz? Legyen első a biztonság

Együttnövő ülés, isofix-rendszer, I-size ülés. Autós gyerekülés vásárlásakor rengeteg szemponttal és típussal találkozunk. Mi alapján döntsünk? Két Tudatos Vásárló Kedvezménykártya partnerünk elmondja, mi alapján választott.

Dunaszigeti zöldségközösség – harmóniában a természettel

Ízes biozöldségek a szigetközi mesevilágból. Ismerjétek meg Czina Ferit és feleségét, Payr Annát, akik közel 50 családot látnak el zöldségekkel Mosonmagyaróváron és környékén közösségi gazdaságukból!

Félmillió köszönet

2017-ben támogatóinknak köszönhetően 542.916 forint gyűlt össze a személyi jövedelem felajánlásokból. A felajánlott összeget a tudatosvasarlo.hu megújítására fogjuk fordítani.

A Lidl otthon átáll Fairtrade banánra

A Lidl idén októbertől 330 dél-németországi boltjában már kizárólag Fairtrade banánt árul, majd fokozatosan minden németországi üzlete átáll a Fairtrade banánra.  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében