Tudatos Vásárló Piaci Jelentés

A 2017-ben először megjelenő Európában ritkaságszámba menő beszámoló a Tudatos Vásárló Piaci Jelentés azoknak a naponta meghozott vásárlói döntéseknek a piaci értékét becsüli meg, amelyekkel a fogyasztók egy fenntarthatóbb és méltányosabb világra szavaznak.

A jelentés az ökológiai lábnyomunkra legnagyobb hatással bíró élelmiszerfogyasztás, lakásfenntartás, közlekedés és szabadidőt, valamint az értékalapú pénzügyek és bojkottok területén vizsgálta. A 2014-2016-re vonatkozó első Tudatos Vásárló Piaci Jelentés eredménye szerint 1014 milliárd forint volt a tudatos vásárlói döntések értéke Magyarországon.

A mostani Tudatos Vásárlók Egyesülete, a MagNet Bank és a Gfk együttműködése által létrejött felmérés hagyományteremtő céllal jött létre, hogy bemutathassuk: 

" Kialakulóban van egy olyan réteg, amely a fogyasztásból fakadó problémákat és annak következményeit felismerve szívesen áldoz egy fenntarthatóbb világra és csökkenteni kívánja az ökológiai lábnyomát."


Nézd meg a Tudatos Vásárló Jelentésben, hogy a 4+1 fő területen belül mi mindent vizsgáltunk!

 

 


 

 

The Conscious Consumer Market Report in English

 


Hiszen három év alatt minden egyes háztartás áltagosan 245 ezer forintot költött fogyasztási cikkekre és szolgáltatásokra úgy, hogy azzal egy fenntarthatóbb, felelősebb világhoz járult hozzá.
 

Igen, Te is benne vagy

Mert vásárlási döntéseiddel Te is hozzájárulhatsz egy fentarthatóbb és méltányosabb világhoz.
 

    

Sokféleképpen részt vehetsz: íme három lehetőség, hogy a Tudatos Vásárlók Egyesületének munkáját támogasd!1Ne feledkezz meg adód 1%-nak felajánlásáról.
A Tudatos Vásárlók Egyesületét támogatnád? A Tudatos Vásárlók Egyesülete adószáma: 18245770-1-43.
 

2. Hozz tudatos vásárlói döntést, különösen nagyobb értékű termékek vásárlása esetén.
Nézd meg a legújabb Tudatos Vásárló Teszteket.
 

3. Vásárolj olyan helyeken, ahol fontos a fenntarthatóság.
Csatlakozz támogató tagként és küldünk neked egy Tudatos Várásló Kedvezménykártyát.

 

Támogasd Te is a Tudatos Vásárlók Egyesületének munkáját!

   

 


 

   • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében