fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

A répa már kész, ti készen vagytok?

| Tudatos Vásárló

Örömmel tudatjuk, hogy elkészült a répa! Nem is akármilyen, hanem igazi mesebeli, amit lehet húzni, ráncigálni, segítségül hívni a nagypapit, nagymamit, Bodri kutyát… Keressétek meg, fotózzatok, és gyertek el a Tudatos Vásárló Fesztiválra! Esztergomiak, győriek és székesfehérváriak előnyben.

Csak hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba:

A répa egy installáció, amely a Tudatos Vásárlók Egyesületének pályázati felhívására készült. A szerencsés nyertes Bajkó Péter és Barabás Anna, akik megvalósíthatták a tervüket az orosz népmese története alapján. Ezúttal is köszönjük a remek alkotást!

Így készült a répa

A répa készítésről további fotók itt láthatók >>>

Addig is agusztus 22-től kereshetitek a répát a fenti városokban. Küldjetek fotót a helyszínről a szerk@tudatosvasarlo.hu címre! Városonként az öt legötletesebb beküldőnek tudatos vásárló vászonszatyrot ajándékozunk. A nyeremény átvehető a Tudatos Vásárlók Egyesülete standjánál a fesztivál ideje alatt.

 

Az installáció a szeptemberi Tudatos Vásárló Fesztiválok beharangozója.  Ha már tudatos vásárló vagy, ott a helyed, ha még nem, akkor éppen azért. Lesz vetélkedő, játék, zene és persze sok-sok finomság helyi termelőktől. Gyere el, nézz szét, játssz, ha kérdésed van tedd fel nekünk vagy a helyi zöld szervezeteknek (Fúzió Egyesület, Reflex, Ekoku). Mindenkit szeretettel várunk!

 

Tudatos Vásárló Fesztivál helyszínei:

  • Esztergom: 2011 szeptember 24. (szombat) 
    A fesztivál képeit megbézheted itt >>>
  • Győr: 2011 szeptember 4. (vasárnap) ETO Park Nagysándor József utca 31. 8-18h 
    A fesztivál képeit megbézheted itt >>>

 

Ízelítő a TVE 2009. évi pécsi, nyíregyházi és veszprémi Helyi Termék Fesztiváljáról

Helyi Termék Fesztivál

 

A tudatos vásárlást segíti a TVE Zöldtérképe. Találd meg a hozzád legközelebb lévő piacot, bioboltot, ivókutat, kölcsönzőt vagy javítóműhelyt! 19 kategória közül választhatsz. Keresd a jó helyeket!

Esztergom Zöldtérképe >>>

Győr Zöldtérképe >>>

Székesfehérvár Zöldtérképe >>>

 

 

Ahol a tudatos vásárlók mutálódnak…

 

 

A programról

A Tudatos Vásárló Fesztiválok a “Helyi termék vásárlást népszerűsítő kampány” című KEOP-2009-6.1.0/B/09-2010-0096 jelű pályázat keretében valósulnak meg. 

Közreműködő szervezet: Energia Központ Nonprofit Kft.

Irányító hatóság: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Helyi termék vásárlást népszerűsítő kampány célja, hogy népszerűsítse a helyi termékeket, és gyakoribbá tegye a közvetlenül a termelőtől történő vásárlást; kedveltté tegye a piaci ős- és kistermelőktől történő gyakoribb vásárlást; elősegítse a fogyasztó és a termelő közötti közvetlen kapcsolat kiépítését, a termékkel kapcsolatos információáramlást, ebből adódóan a termék előállításával kapcsolatos ellenőrizhetőséget, azok környezetkímélőbb előállítását; valamint lehetőség teremsen arra, hogy az érdeklődők olyan helyi termelőket valamint hasonló érdeklődésű fogyasztókat ismerjenek meg, akikkel közösen vásárlói köröket alakíthatnak ki. 

     

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok