fbpx

| Tudatos Vásárló

A répa már kész, ti készen vagytok?

Örömmel tudatjuk, hogy elkészült a répa! Nem is akármilyen, hanem igazi mesebeli, amit lehet húzni, ráncigálni, segítségül hívni a nagypapit, nagymamit, Bodri kutyát… Keressétek meg, fotózzatok, és gyertek el a Tudatos Vásárló Fesztiválra! Esztergomiak, győriek és székesfehérváriak előnyben.

Csak hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba:

A répa egy installáció, amely a Tudatos Vásárlók Egyesületének pályázati felhívására készült. A szerencsés nyertes Bajkó Péter és Barabás Anna, akik megvalósíthatták a tervüket az orosz népmese története alapján. Ezúttal is köszönjük a remek alkotást!

Így készült a répa

A répa készítésről további fotók itt láthatók >>>

Addig is agusztus 22-től kereshetitek a répát a fenti városokban. Küldjetek fotót a helyszínről a szerk@tudatosvasarlo.hu címre! Városonként az öt legötletesebb beküldőnek tudatos vásárló vászonszatyrot ajándékozunk. A nyeremény átvehető a Tudatos Vásárlók Egyesülete standjánál a fesztivál ideje alatt.

 

Az installáció a szeptemberi Tudatos Vásárló Fesztiválok beharangozója.  Ha már tudatos vásárló vagy, ott a helyed, ha még nem, akkor éppen azért. Lesz vetélkedő, játék, zene és persze sok-sok finomság helyi termelőktől. Gyere el, nézz szét, játssz, ha kérdésed van tedd fel nekünk vagy a helyi zöld szervezeteknek (Fúzió Egyesület, Reflex, Ekoku). Mindenkit szeretettel várunk!

 

Tudatos Vásárló Fesztivál helyszínei:

 • Esztergom: 2011 szeptember 24. (szombat) 
  A fesztivál képeit megbézheted itt >>>
 • Győr: 2011 szeptember 4. (vasárnap) ETO Park Nagysándor József utca 31. 8-18h 
  A fesztivál képeit megbézheted itt >>>

 

Ízelítő a TVE 2009. évi pécsi, nyíregyházi és veszprémi Helyi Termék Fesztiváljáról

Helyi Termék Fesztivál

 

A tudatos vásárlást segíti a TVE Zöldtérképe. Találd meg a hozzád legközelebb lévő piacot, bioboltot, ivókutat, kölcsönzőt vagy javítóműhelyt! 19 kategória közül választhatsz. Keresd a jó helyeket!

Esztergom Zöldtérképe >>>

Győr Zöldtérképe >>>

Székesfehérvár Zöldtérképe >>>

 

 

Ahol a tudatos vásárlók mutálódnak…

 

 

A programról

A Tudatos Vásárló Fesztiválok a “Helyi termék vásárlást népszerűsítő kampány” című KEOP-2009-6.1.0/B/09-2010-0096 jelű pályázat keretében valósulnak meg. 

Közreműködő szervezet: Energia Központ Nonprofit Kft.

Irányító hatóság: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Helyi termék vásárlást népszerűsítő kampány célja, hogy népszerűsítse a helyi termékeket, és gyakoribbá tegye a közvetlenül a termelőtől történő vásárlást; kedveltté tegye a piaci ős- és kistermelőktől történő gyakoribb vásárlást; elősegítse a fogyasztó és a termelő közötti közvetlen kapcsolat kiépítését, a termékkel kapcsolatos információáramlást, ebből adódóan a termék előállításával kapcsolatos ellenőrizhetőséget, azok környezetkímélőbb előállítását; valamint lehetőség teremsen arra, hogy az érdeklődők olyan helyi termelőket valamint hasonló érdeklődésű fogyasztókat ismerjenek meg, akikkel közösen vásárlói köröket alakíthatnak ki. 

     

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás