fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

A répa már kész, ti készen vagytok?

| Tudatos Vásárló

Örömmel tudatjuk, hogy elkészült a répa! Nem is akármilyen, hanem igazi mesebeli, amit lehet húzni, ráncigálni, segítségül hívni a nagypapit, nagymamit, Bodri kutyát… Keressétek meg, fotózzatok, és gyertek el a Tudatos Vásárló Fesztiválra! Esztergomiak, győriek és székesfehérváriak előnyben.

Csak hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba:

A répa egy installáció, amely a Tudatos Vásárlók Egyesületének pályázati felhívására készült. A szerencsés nyertes Bajkó Péter és Barabás Anna, akik megvalósíthatták a tervüket az orosz népmese története alapján. Ezúttal is köszönjük a remek alkotást!

Így készült a répa

A répa készítésről további fotók itt láthatók >>>

Addig is agusztus 22-től kereshetitek a répát a fenti városokban. Küldjetek fotót a helyszínről a szerk@tudatosvasarlo.hu címre! Városonként az öt legötletesebb beküldőnek tudatos vásárló vászonszatyrot ajándékozunk. A nyeremény átvehető a Tudatos Vásárlók Egyesülete standjánál a fesztivál ideje alatt.

 

Az installáció a szeptemberi Tudatos Vásárló Fesztiválok beharangozója.  Ha már tudatos vásárló vagy, ott a helyed, ha még nem, akkor éppen azért. Lesz vetélkedő, játék, zene és persze sok-sok finomság helyi termelőktől. Gyere el, nézz szét, játssz, ha kérdésed van tedd fel nekünk vagy a helyi zöld szervezeteknek (Fúzió Egyesület, Reflex, Ekoku). Mindenkit szeretettel várunk!

 

Tudatos Vásárló Fesztivál helyszínei:

  • Esztergom: 2011 szeptember 24. (szombat) 
    A fesztivál képeit megbézheted itt >>>
  • Győr: 2011 szeptember 4. (vasárnap) ETO Park Nagysándor József utca 31. 8-18h 
    A fesztivál képeit megbézheted itt >>>

 

Ízelítő a TVE 2009. évi pécsi, nyíregyházi és veszprémi Helyi Termék Fesztiváljáról

Helyi Termék Fesztivál

 

A tudatos vásárlást segíti a TVE Zöldtérképe. Találd meg a hozzád legközelebb lévő piacot, bioboltot, ivókutat, kölcsönzőt vagy javítóműhelyt! 19 kategória közül választhatsz. Keresd a jó helyeket!

Esztergom Zöldtérképe >>>

Győr Zöldtérképe >>>

Székesfehérvár Zöldtérképe >>>

 

 

Ahol a tudatos vásárlók mutálódnak…

 

 

A programról

A Tudatos Vásárló Fesztiválok a “Helyi termék vásárlást népszerűsítő kampány” című KEOP-2009-6.1.0/B/09-2010-0096 jelű pályázat keretében valósulnak meg. 

Közreműködő szervezet: Energia Központ Nonprofit Kft.

Irányító hatóság: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Helyi termék vásárlást népszerűsítő kampány célja, hogy népszerűsítse a helyi termékeket, és gyakoribbá tegye a közvetlenül a termelőtől történő vásárlást; kedveltté tegye a piaci ős- és kistermelőktől történő gyakoribb vásárlást; elősegítse a fogyasztó és a termelő közötti közvetlen kapcsolat kiépítését, a termékkel kapcsolatos információáramlást, ebből adódóan a termék előállításával kapcsolatos ellenőrizhetőséget, azok környezetkímélőbb előállítását; valamint lehetőség teremsen arra, hogy az érdeklődők olyan helyi termelőket valamint hasonló érdeklődésű fogyasztókat ismerjenek meg, akikkel közösen vásárlói köröket alakíthatnak ki. 

     

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek