Találat a #ofof címkére
Cikkek rendezése
DIVAT, FÖLD, KONYHA-KERT, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG
Környezettudatos életmód 5 lépésben Eke Angélával
Eke Angéla szabadúszó-színművész a Tudatos Vásárlóknak elmondta, mit tesz a mindennapokban a fenntarthatóságért.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, FÖLD, KONYHA-KERT
Kevesebb kávé és csokoládé lesz Európában a klímaváltozás miatt
A kávé és kakaó termőterületeit egyre sűrűbben sújtják aszályok, de a pálmaolaj és az EU-ban takarmányként használt szójabab is veszélyben van. Ráadásul a helyzet még a vázoltnál is rosszabb lehet.
KONYHA-KERT
Balkonkert a poharamban – Ízes vizek, gyógyteák és aromás cukrok
Nincs annál motiválóbb, mint ha a balkonkertészkedésüknek elfogyasztható – ehető, iható – eredménye van. Mit tehetünk az italunkba a balkonon termesztett növényekből? Nyári italok garantáltan helyi, szezonális forrásból.
KONYHA-KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Közösségi gazdaságtól a tányérig: egy tájfajta óriás útja képekben
Fotósunk egy tájfajta óriás paradicsomot kísért végig útján a terényi MagosVölgy Ökológia gazdaságból közösségük egy tagjának tányérjáig.
ÖKOKÖRÖK
Ilyen az ÖkoKör Kamra
Változatosabb étkezés, több helyi alapanyag, kevesebb csomagolási hulladék, mindez jó hangulatban, segítő közösségben. Ezt kapja és adja, aki csatlakozik a Tudatos Vásárlók egyik ÖkoKör Kamra csoportjához. Olvass tovább és tudd meg, hogy néz ki egy ÖkoKör Kamra csoport!
KONYHA-KERT
Felejtsd el a csomagolt salátát, legelj balkon növényeket egész évben
A növényekben gazdag étrend fizikai és mentális egészségünk miatt is fontos. Miért ne tudnánk fenntarthatóbb forrásból beszerezni legalább egy részét, például egyenesen a balkonládából?
BABA-MAMA, ETIKUS KERESKEDELEM, FÖLD, KONYHA-KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Wekerlei Közös kávézó és konyha: az igazi zero waste hely
Szezonális, vegán ételek szó szerint helyi alapanyagból Budapest közepén. Zöldségkosár átadó pont, vetőmag és palánta csere-bere helyszín. Helyi alapanyagok minden szinten, még a berendezés lomtalanításból származó helyi bútorokból, ablaktáblákból készült. A wekerlei Közös kávézó és konyhában jártunk, amely nemrég elnyerte a Felelős gasztrohős díját a fenntartható és szociálisan érzékeny vendéglátóhelyek versenyén.
BABA-MAMA, FOGYASZTÓ, KONYHA-KERT
Veszélyes vegyi anyagokat találtak műanyagmentes tányérokban, szívószálakban
Számos egyszer használatos műanyag termék használata lesz tiltva az EU-ban 2021 júliusától, így Magyarországon is, alternatív megoldásokra lesz szükség. A műanyag szívószálak, evőeszközök és tányérok zöld alternatíváit vizsgálták fogyasztói szervezetek négy országban.
FOGYASZTÓ, KONYHA-KERT
Minőségmegőrzési idő, fogyaszthatósági idő – mi a különbség?
Európában két spanyolországnyi területen termesztünk olyan élelmiszert, ami a szemétbe kerül, Magyarországon évente átlagosan 65 kg élelmiszert dobunk a szemetesbe. Az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez fontos tisztában lennünk azzal, mi a minőségmegőrzési és mi a fogyaszthatósági idő. Mennyire kell komolyan vennünk ezeket a dátumokat?