Találat a #Helyi élelmiszer címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Hokedli: gasztroélmény főzelékből
- #Bio
- #Egészség, betegség, gyógyulás
- #Ép test
- #Étel-ital
- #Helyi élelmiszer
- #Lakóhely, környék
- #Szupermarket, piac, kisbolt
- #Zöldség-gyümölcs
Ebédidőben a járdán kígyózik a sor, mögöttem egy vizsla áll a gazdájával. Nem gond, mert a hely maximálisan kutyabarát. Az aprócska főzelékbár, a Hokedli alapítójával, Sinko Borival beszélgettünk.
KONYHA ÉS KERT
Biodinamikus kert és kávézó a nagyvárosban
A Rosendal kert Stockholmban található, nem messze a belvárostól. Különlegessége, hogy a kertben biodinamikus gazdálkodás folyik. A helyben termesztett alapanyagból készült finomságokat pedig a kert kávézójában is megkóstolhatjuk.
KONYHA ÉS KERT
Teszt: halbisztrók
A Tudatos Vásárlók Egyesülete 5 budapesti halbisztrót tesztelt. Azt vizsgáltuk, hogy kiderül-e honnan hozzák a felszolgált halat, hányféle halat ehetünk, mennyire hulladékmentes a tálalás, kapunk-e csapvizet.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
40 fok, gyerekmunka – aszalt paradicsom szinte ingyen
Kipróbáltuk, hogy készíthetünk aszalt paradicsomot olcsón, a csillagászati áron kínált bolti helyett. Kihasználtuk a kánikulát és a gyerekmunkát. Képes beszámolónk következik.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Milyen halat eszik a magyar?
Tudjuk, hogy egészségesebbek lennénk tőle, azt mondjuk, szeretjük, mégis mi esszük belőle a legkevesebbet az EU-ban, mert szálkás, zsíros, drága, gyanús. A magyar ember és a hal kapcsolata megdöbbentően ellentmondásos. Mit kell tudnunk a pontyról, a hekkről, a tonhalról? Mi az, amit egyáltalán ne együnk?
KONYHA ÉS KERT
Itt vehetsz hazai halat: mirelittől a halchipsig
Nyáron szívesebben eszünk könnyű fő ételt, aminek alapja a szárnyasokon kívül hal is lehet. Ám a vízparti hekkezésen túl is van élet. Összegyűjtöttük hol tudsz magyarországi mirelit vagy élőhalat vásárolni, vagy helyben megkóstolni egy-egy különleges fogást.
KONYHA ÉS KERT
Ezeket a termékcímkéket keresd a környezetbarát élelmiszereken
Összeszedtük a leggyakoribb termékcímkéket, amelyeket érdemes keresned, ha környezetbarát, etikus forrásból származó élelmiszert szeretnél venni.
KONYHA ÉS KERT
Tyúklízing és zöldségrész – Több mint 200 millió forintos növekvő piaci szegmens
Csak ez elmúlt 3 évben 359 milliárd forintot költött a hazai lakosság egészséges, környezetkímélő és etikus élelmiszerre. Ezen belül egyre növekvő szegmenst, 213 millió forintot jelent a közösségi mezőgazdaságból származó élelmiszer. A Tudatos Vásárlók Egyesülete képzésekkel segíti ennek a piaci szektornak a további erősödését.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Csatlakozz te is egy közösségi gazdasághoz!
Lassan beköszönt a tavasz és indul az új szezon a közösségi gazdaságokban is. Ha szeretnél friss, egészséges és helyi zöldségeket fogyasztani, itt a lehetőség, hogy csatlakozz egy zöldségközösséghez.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
MagosVölgy zöldségközösség – Küzdelmes, de szeretjük
MagosVölgy egy 2016-ban indult közösségi gazdaság, ahol dolgosak a hétköznapok, mosolygósak a gyerekek és mindig történik valami. Alábbi cikkünkből megismerhetitek a Dezsény családot és ökológiai gazdaságukat.