fbpx

Tarts velünk, legyél tagja a Tudatos Vásárlók közösségének!

Csatlakozz hozzánk!

Biodinamikus kert és kávézó a nagyvárosban

| Tudatos Vásárló

A Rosendal kert Stockholmban található, nem messze a belvárostól. Különlegessége, hogy a kertben biodinamikus gazdálkodás folyik. A helyben termesztett alapanyagból készült finomságokat pedig a kert kávézójában is megkóstolhatjuk. 

Stockholm nem véletlenül lett Európa Zöld Fővárosa 2010-ben. Amellett, hogy a város vezetősége törekszik arra, hogy az energiaellátás és a közlekedés minél környezetkímélőbb legyen, az arra tévedő turistát talán leginkább a rengeteg zöld felület, park ejti ámulatba. A belváros egyik nagy szigetén lévő parkban találjuk a Rosendal kertet is.

A kert érdekessége, hogy már közel 30 éve biodinamikus gazdálkodást folytatnak: friss zöldséget, gyümölcsöt, szőlőt, fűszernövényeket és virágot termesztenek, sőt még méhészkedéssel is foglalkoznak.

Amellett, hogy számos ismeretterjesztő, oktatási programot szerveznek, a környezetkímélő kertészkedés és az egészséges táplálkozás iránt érdeklődőknek, gondoltak azokra is, akiket „csak” a hasuk érdekel.


Tetszett a cikk? Szívesen olvasnál még a témában?

Támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!


A kert területén hangulatos kávézót alakítottak ki. Itt amellett, hogy élvezhetjük a természet nyújtotta csendet és nyugalmat, elsősorban a kert terméseiből készült finomságokat is kóstolhatunk: pl. szendvicset, pitét. A pékárut a saját kemencéjükben, helyben sütik bio lisztből.

A kávézó működése során is figyelnek a fenntarthatóságra: mosható evőeszközöket, tányérokat használnak, és bárki tölthet magának csapvizet egy pultnál lévő csapból, eldobható PET palackos ásványvíz helyett.

A kert boltjában vásárolhatunk helyben sütött bio kenyeret és egyéb pékárut, zöldséget, virágot, magokat, és a városi kertészkedéshez szükséges eszközöket.

 

Nyáron arra is lehetőség van, hogy magunk szedjük le a kertben azokat a virágokat, amelyeket szeretnénk megvenni. Más stockholmi vendéglátóhelyeknek is szállítanak a termékeikből.  

Ha csak piknikezni szeretnénk a gyümölcsös kertben, annak sincs akadálya. 

 


Szívesen olvasnál még a témában? Tegyél érte Te is! Válaszd a Neked megfelelő formát.

Támogasd a TVE munkáját adománnyal!

Fizess elő egy terméktesztünkre!

Legyél a TVE Támogató tagja vagy Szupertagja!

Ehhez még egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is adunk, amellyel több mint 70 jófej helyen vásárolhatsz kedvezményesen!

 


 

      ​ 
Készült a Nemzeti Kulturális Alap 201201/00196 jelü pályázat támogatásával. 

 

Ajánlom másnak

Kapcsolódó cikkeink

További cikkek

Legnépszerűbb cikkeink

További cikkek

Legfrissebb videók

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Greenwashing? Erre figyelj a boltokban!

Ne dőlj be a zöldre festési praktikáknak és a hangzatos marketing szövegeknek! Összegyűjtöttünk néhány tipikus ál-zöld állítást, amik mögött a leggyakrabban nem áll valós fenntarthatósági törekvés. Pörgesd végig, kerüld el őket Te is. Nem igazán tiszta számodra, mit tekinthetünk zöldre festésnek? Itt leírtuk, mi az a greenwashing, a zöldre festés, és mi a baj vele?, itt […]

Még több videó
Ugrás a tudatosvasarlo.hu nyitó oldalára

    Kövesd munkánkat, iratkozz fel híreinkre!
    Bónusz: tippek, tesztek, programok