fbpx

| Tudatos Vásárló

Biodinamikus kert és kávézó a nagyvárosban

A Rosendal kert Stockholmban található, nem messze a belvárostól. Különlegessége, hogy a kertben biodinamikus gazdálkodás folyik. A helyben termesztett alapanyagból készült finomságokat pedig a kert kávézójában is megkóstolhatjuk. 

Stockholm nem véletlenül lett Európa Zöld Fővárosa 2010-ben. Amellett, hogy a város vezetősége törekszik arra, hogy az energiaellátás és a közlekedés minél környezetkímélőbb legyen, az arra tévedő turistát talán leginkább a rengeteg zöld felület, park ejti ámulatba. A belváros egyik nagy szigetén lévő parkban találjuk a Rosendal kertet is.

A kert érdekessége, hogy már közel 30 éve biodinamikus gazdálkodást folytatnak: friss zöldséget, gyümölcsöt, szőlőt, fűszernövényeket és virágot termesztenek, sőt még méhészkedéssel is foglalkoznak.

Amellett, hogy számos ismeretterjesztő, oktatási programot szerveznek, a környezetkímélő kertészkedés és az egészséges táplálkozás iránt érdeklődőknek, gondoltak azokra is, akiket „csak” a hasuk érdekel.


Tetszett a cikk? Szívesen olvasnál még a témában?

Támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!


A kert területén hangulatos kávézót alakítottak ki. Itt amellett, hogy élvezhetjük a természet nyújtotta csendet és nyugalmat, elsősorban a kert terméseiből készült finomságokat is kóstolhatunk: pl. szendvicset, pitét. A pékárut a saját kemencéjükben, helyben sütik bio lisztből.

A kávézó működése során is figyelnek a fenntarthatóságra: mosható evőeszközöket, tányérokat használnak, és bárki tölthet magának csapvizet egy pultnál lévő csapból, eldobható PET palackos ásványvíz helyett.

A kert boltjában vásárolhatunk helyben sütött bio kenyeret és egyéb pékárut, zöldséget, virágot, magokat, és a városi kertészkedéshez szükséges eszközöket.

 

Nyáron arra is lehetőség van, hogy magunk szedjük le a kertben azokat a virágokat, amelyeket szeretnénk megvenni. Más stockholmi vendéglátóhelyeknek is szállítanak a termékeikből.  

Ha csak piknikezni szeretnénk a gyümölcsös kertben, annak sincs akadálya. 

 


Szívesen olvasnál még a témában? Tegyél érte Te is! Válaszd a Neked megfelelő formát.

Támogasd a TVE munkáját adománnyal!

Fizess elő egy terméktesztünkre!

Legyél a TVE Támogató tagja vagy Szupertagja!

Ehhez még egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is adunk, amellyel több mint 70 jófej helyen vásárolhatsz kedvezményesen!

 


 

      ​ 
Készült a Nemzeti Kulturális Alap 201201/00196 jelü pályázat támogatásával. 

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Válassz hírleveleink közül:*

   Iratkozz fel híreinkre!

   Tippek, tesztek, programok

   Megszakítás