Találat a #Helyi élelmiszer, #Klímaváltozás, #tájfajta gabonák címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Paradicsom
Az igazi, napérlelte paradicsom hazánkban június közepétől szeptember közepéig terem szabadföldön. Miért együk, milyen vitaminokat tartalmaz?
BOLYGÓ
Egyre forróbb, szárazabb, “gyúlékonyabb” Spanyolország
A globális felmelegedés minden egyes fokára Spanyolország éghajlata 1,5 ℃-kal melegszik.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
“Nem csak a klíma miatt nem növekszik itthon a rizstermesztés”
A rizsben lévő szennyeződésekről, a magyar rizs minőségéről és fenntarthatóbbá tételéről beszéltünk Valentinyi Fruzsinával, a Valoryz vezetőjével.
KONYHA ÉS KERT
Tesztelj velünk ősgabona tésztát!
Tudj meg mindent az ősgabonákról a webinárunkon, és tesztelj velünk otthon alakor, tönke vagy tönköly tésztát!
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Spárga
A spárga igen gazdag ásványi anyagokban. Hogyan vásároljunk és tároljuk? Mit főzzünk belőle? 5 elemes receptek!
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Tarts velünk szezonális kihívásunkban!
Megérkezett a tavasz, csapjunk bele a helyi, szezonális tavaszi zöldségek habzsolásába! Csatlakozz kihívásunkhoz és nyerj!
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Madársaláta
A galambbegy saláta, másnéven madársaláta a késő téli, kora tavaszi időszak zöldsége. Miért együk, milyen vitaminokat tartalmaz?
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Kínai kel, napa-káposzta, pak choi
A késő téli, kora tavaszi időszakban zöldségigényünket kielégítő kínai kel, napa-káposzta és pak choi számos ásványi anyagot, vitamint tartalmaz.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Fejes káposzta, vörös káposzta, kelkáposzta
A fejes vörös és kelkáposzta téli idénynövényünk. Miért egészséges? Hogyan vásároljunk és tároljuk? Mit főzzünk belőle?
BOLYGÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Kamunak tűnik a zéró-kibocsátás a legnagyobb cégeknél
Disney, Gucci, Shell – a világ legnagyobb cégeinek karbonsemlegességet intéző szervezetet és a karbon-kompenzációt érte komoly kritika.