Találat a #GoEAThical, #Helyi élelmiszer, #idénynövény, #ofof címkére
Cikkek rendezése
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
55 ezer aláírással követelik a visszaváltható palackokat
A műanyagmentes július első napján a Greenpeace átadta azt az 55 ezer aláírást, amellyel az italcsomagolások kötelező visszaváltását követeli a kormánytól és azt, tartsa magát a határidőhöz.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Ribizli
A ribizli szezonja június végétől augusztusig tart. Milyen élettani hatásai vannak? Hogy vásároljuk? Hogyan termesszük? Mit főzzünk belőle? Új 5 elemes recepttel!
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Karalábé
A karalábé ásványi anyagban meglepően gazdag. Tavasszal különösen zsenge és roppanós. Hogyan vásároljuk? Mit főzzünk belőle?
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Cseresznye és meggy
A cseresznyét és a meggyet érdemes még frissen ennünk. Hogyan vásároljuk? Miért egészséges, miért együk? Új recept!
KONYHA ÉS KERT
Független kutatóintézet is hozzászólt a magyar zöldség-gyümölcsben lévő vegyszerekről szóló vitához
Nemrég jött ki a jelentés a zöldségek, gyümölcsök növényvédőszer maradék terheléséről. A NAK és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet után az ÖMKi is nyilatkozott.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Itt a lehetőség, hogy a legjobbkor próbáld ki, milyen a zöldségdoboz, a tanyasi csirke
Ha szeretnél megbízható forrásból zöldséget, hús vagy tojást vásárolni, csatlakozz egy közösségi gazdasághoz! Néhány hazai közösségi gazdaságban még van pár hely az idei szezonra.
Kamra Ökokör, KONYHA ÉS KERT
Csírákat nevelni menő! A balkonkertészet a kapcsolatokon is segít
Magról nevelt zöldségek, csíráztatás, mikrozöldnevelés, fűszerkert az ablakpárkányon vagy a balkonon. Mivel gazdagodunk, ha belevágunk?
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Zöldborsó
A frissen szedett zöldborsó élménye május-júniusban, majd szeptember közepén várható. Miért együk? Új, 5 elemes recept!
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Gyereknapi könyvajánló nagy gyerekeknek. Így segítsd, hogy a fenntarthatóság útjára lépjen
Könyvek gyereknapra, amelyek együtt már sokat segíthetnek elindulni a fenntartható fogyasztás útján kis és nagy gyerekeknek egyaránt.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Megjelent az első változás: sertészsírral helyettesítik az olajat bizonyos konzervekben
Egy új rendelet nyomán máris megjelentek az első élelmiszerek, amelyekbe helyettesítő összetevő került. Kell-e aggódnunk a változás miatt?