Találat a #Fogyasztóvédelem, #Helyi élelmiszer, #Termékcímkézés címkére
Cikkek rendezése
FOGYASZTÓ
Ez a Black Friday más lesz, mint a többi
A járvány már tavaly is felforgatta a Black Friday akciók szokásos menetét, idén pedig még több nehezítő tényezővel számolhatunk.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Indul a Klímabarát Konyha-kaland!
Egy klímabarát konyhában rendszeresen főznek, méghozzá lehetőleg friss, helyi, szezonális élelmiszerekből. Tarts velünk egy hónapon át, és megmutatjuk, klímabarát konyhát vezetni nem is #kihívás. Inkább kaland!
BABA-MAMA, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Európai fogyasztóvédők körbenéztek, milyen ételreklámokat látnak a gyerekek
Európai fogyasztóvédők körbenéztek, mit látnak a gyerekek: szénsavas üdítőt inni olyan természetes, mintha vizet innál, egy csomag csipsz pont olyan, mint egy alma.
KONYHA ÉS KERT
Hogy ne vegyünk hamisított mézet, ha még a labor sem látja a különbséget?
A méz a harmadik leggyakrabban hamisított termék a világon. Kik és hogyan csinálják? És hogy lehetünk biztosak benne, hogy tényleg méz van az üvegben? Fulmer Takács Ferenc méhészt, az Egyesület az Európai Méhekért elnökét kérdeztük.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Naspolya
A napjainkban ritkaságnak számító naspolya közeli rokonai az alma és a körte. Miért egészséges? Hogyan vásároljunk és tároljuk? Mit készítsünk belőle? Naspolya alapanyaggal készülő könnyű receptek.
FOGYASZTÓ, Zöld Otthon mindenkinek
Megmértük: tarol a zöldre festés a boltokban
Megmérettük, mennyire népszerűek a magyar vásárlók körében a környezetbarát tisztítószerek. Látszik, hogy a gyártók reagáltak a vásárlói igényekre: tarolnak az ellenőrizhetetlen állításokkal zöldre festett termékek.
BOLYGÓ, KONYHA ÉS KERT
Egyértelműen érezhető a klímaválság – mandulások a Balaton-felvidéken
A hazai mandulatermesztésről, a klímaváltozás érezhető hatásáról beszélgetett Nagy Melinda munkatársunk mandulatermesztőkkel az egyik legnagyobb hazai mandulatermő vidéken.
FOGYASZTÓ
Nem minden bolt tartja be az új garanciaszabályokat – sávos jótállás a gyakorlatban
2021-től új sávos jótállási szabályok érvényesek: minél drágább egy termék, annál hosszabb kötelező jótállási idő vonatkozik rá. Mennyire értik a vásárlók, mennyire tartják be a boltok?
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Őszibarack
A hamvas héjú őszibarack július közepétől szeptember elejéig kapható nyersen a piacon. Húsa zöld, sárgásfehér, sötétvörössel áttört zöldesfehér színekben pompázik. Magvaváló és duránci fajtái egyaránt kedveltek.
FOGYASZTÓ
Értjük az új jótállási szabályokat? – a tudatos vásárlók megmondták
2021-től új sávos jótállási szabályok élnek. Arről szavaztattunk Titeket, tudjátok-e, mi az a sávos jótállás. Az eredmény nem túl biztató.