Találat a #Étel-ital, #Hús, vegetáriánus, #Tesztek címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Harapj vissza Te is!
A legnagyobb nemzetközi környezetvédő szervezetek világméretű kampányba kezdtek annak megakadályozása érdekében, hogy az Egyesült Államok rákényszerítse génmanipulált élelmiszer-exportját Európára. Írd alá Te is a tiltakozást!
KONYHA ÉS KERT
A legkeresettebb biotermékek kínálatáról
Az ismert káros környezeti tényezők mellett az olyan társadalmi jelenségek, mint a felgyorsult életritmus is nyomós indoka a biotermékek fogyasztásának.
KONYHA ÉS KERT
A biopiac bővülésének akadályai
A biotermékek piacbővülésének ma több akadálya is van. Az egyik legfontosabb ezek közül, hogy a kereskedők és a fogyasztók ismeretei is hiányosak a termékekkel kapcsolatban. Holott már nem is olyan kockázatos ökotermék-kampányok indítása, mint pár éve volt.
KONYHA ÉS KERT
Mitől bio a bio? – a fogyasztói szkepticizmusról
A hazai bio- és ökotermék védjegyeket, garanciákat ellenőrző szerveket nem ismerő laikus fogyasztót nehéz meggyőzni a biotermékek minőségéről. A vásárlók többsége úgy véli ugyanis, hogy a csomagolásra bármit rá lehet írni.
KONYHA ÉS KERT
Az ökotermékek kereskedelmének fejlődése
A hazai ökotermesztés során előállított termények meghatározó hányada ma is exportértékesítésre kerül. Jelenleg a hazai piacon történő értékesítés 5 százaléka a termelésnek. A nemzetközi és hazai trendek azonban azt mutatják, hogy a mezőgazdaság jövője a biotermesztésben van.
KONYHA ÉS KERT
Az ökoszemlélet története, alakulása Magyarországon
Az ökogazdálkodás fejlődése rendkívül gyors az egész világon. A fejlett országokban egyre több térségben szervezik és finanszírozzák az új gazdálkodásra való áttérést. Magyarország 2003-ban a huszonkettedik helyen szerepelt az ökogazdálkodásra elkülönített területek alapján felállított országrangsorban.
KONYHA ÉS KERT
Az üveghegyen innen, a biopiacon túl
Életünk során több kilónyi permetezőszert fogyasztunk el az egészséges gyümölcsökkel? A műtrágya miatt nitrátokban „gazdag” a primőrzöldség? Szúnyog-gén van a (pattogatott) kukoricánkban? És a bio-élelmiszer címkékben sincs bizodalmunk? Hihetetlen bár, de még ekkor is van megoldás! Például csatlakozhatunk egy közösség alapú mezőgazdálkodási rendszerhez.
KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Tetrapukk
Dollárszagú Dobozos Dezső egyszer csak itt termett. Állítólag nem bírta tovább nézni, hogy milyen ciki ez a csöpögő zacskós, csörgő üveges magyar rendszerváltás. Azt mondta, hogy neki lenni sok-sok tőke, és ha ő iderittyenteni nekünk a tájba egy italdobozgyárat, attól kezdve csak úgy tejel majd a tetratőgyű magyar marha!
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Ki dugta el a kenyeret?
Miért található a tej és a kenyér az üzletek legeldugottabb pontjain? Miért helyeznek el kis értékű árukat a pénztárok körül? Miért a bejárat körül találhatók az akciós áruk csoportjai?