Találat a #Étel-ital, #Helyi élelmiszer, #Lakóhely, környék címkére
Cikkek rendezése
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Szezonális étkezés – Mit kapunk a részünkért?
Tizenkét részes cikksorozatunk a közösségi gazdaságok tagjainak szól és azoknak, akiket érdekel ez a helyi élelmiszerbeszerzési lehetőség. Ebben a részben a szezonalitással foglalkozunk.
KONYHA-KERT
Mi fán terem? Sárgarépa
Folyamatosan és olcsón kapható, közkedvelt zöldség, amit édeskés íze miatt nyersen is szívesen fogyasztunk. Termesztésével kezdő kertészek is bátran próbálkozhatnak.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Éves körforgás – hogyan működik egy közösségi gazdaság?
Légy a részese! Közösségépítés programunk a közösségi gazdaságok tagjainak szól és azoknak, akiket érdekel ez a helyi élelmiszerbeszerzési lehetőség. Cikksorozatunkban nekik mutatjuk be a közösségi gazdaságok működését és sajátosságait. Ebben a részben az éves működéssel foglalkozunk.
KONYHA-KERT
Mi fán terem? Burgonya
Cleopatra, Agata, Rózsa. Katica, Sarolta, Luca – mind-mind egy-egy burgonyafajta neve. Melyikből mit főzzünk, mitől egészséges?
KONYHA-KERT
Mi fán terem? Csicsóka
A csicsóka az elmúlt években újra hódít: neves séfek is étlapjukra tűzték a bámulatosan sokoldalú növényt. Igazi klímaharcos és emberbarát: levelétől a gyökeréig felhasználható.
KONYHA-KERT, SZÉPSÉG-EGÉSZSÉG
Ráhangolódás a télre: most kell enni-venni-betárazni
Egy cserép snidlinggel az ablakban, mákkal a hűtőben nyugodtan nekivághatunk a hideg napoknak. A piacot se kerüljük el, sok finom és egészséges idénynövényt gyűjthetünk be a főzőcskézéshez.
ETIKUS KERESKEDELEM, KONYHA-KERT
Egyszemélyes vállalkozásból a legnagyobb termelői közösséggé nőtte ki magát a Neked Terem
A Neked Terem fontos kapocs a hazai kistermelők és vásárlók között. Molnár Eszter alapítóval beszélgettünk.
ETIKUS KERESKEDELEM, FÖLD, KONYHA-KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
“Kedveseim, ez csak álom!” – mennyire könnyű helyi élelmiszert találni?
Számít-e bevásárláskor, hogy mennyit utazott az élelmiszer, hogy helyi legyen? Vagy bőven elég macerás a bevásárlás enélkül is? Több mint 500-an mondtátok el véleményeteket.
FÖLD, KONYHA-KERT
Indul a Klímabarát Konyha-kaland!
Egy klímabarát konyhában rendszeresen főznek, méghozzá lehetőleg friss, helyi, szezonális élelmiszerekből. Tarts velünk egy hónapon át, és megmutatjuk, klímabarát konyhát vezetni nem is #kihívás. Inkább kaland!
KONYHA-KERT
Hogy ne vegyünk hamisított mézet, ha még a labor sem látja a különbséget?
A méz a harmadik leggyakrabban hamisított termék a világon. Kik és hogyan csinálják? És hogy lehetünk biztosak benne, hogy tényleg méz van az üvegben? Fulmer Takács Ferenc méhészt, az Egyesület az Európai Méhekért elnökét kérdeztük.