Találat a #Bio, #Helyi élelmiszer, #helyi termelő, #Hús, #közösségi gazdaság, # címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Ne dobd ki, a csúnya zöldség is lehet finom!
Fejenként évente mintegy 6 kg zöldséget és gyümölcsöt dobunk ki, sokszor csak azért, mert nem szép. Pedig a látszólagos hiba nem felétlenül jelent rosszabb minőséget. Ezen a felesleges pazarláson szeretne csökkenteni a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szemléletformáló kampánya.
BABA-MAMA, KONYHA ÉS KERT, Zöld Otthon mindenkinek
Ilyen menzák kellenek Magyarországnak
Helyi ökogazdálkodóktól származó alapanyagok, mosolygós konyhás nénik, ebéd közben vidáman csevegő gyerekcsapatok, velük étkező tanárok, a visszajelzéseket figyelembe vevő közétkeztetési cég. Ilyen menza nincs − gondolhatnánk. Pedig létezik, és reméljük, egyre több lesz!
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
Képzés: közösségi mezőgazdálkodás és pénzügyek kezdőknek
Újra itt a lehetőség, egy igazán izgalmas képzés keretében mutatjuk be a közösségi mezőgazdálkodás működését. Ezúttal a legfontosabb információk mellett a közösségi gazdaságok pénzügyi tudnivalóin lesz majd a hangsúly.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Szamóca, földi eper
Kedvelt tavasz végi, nyári csemegénk a földi eper, sőt, az édesszájúaknak remek hír, hogy ideális összetevője egy kora nyári böjtnek.de mit is nevezünk földi epernek valójában? Mi köze van az eperfához vagy a szamócához? Hogyan tároljuk, mit készítsünk belőle?
KONYHA ÉS KERT
Génbankból kiszabadított ritka paradicsomok kerülhetnek forgalomba
Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet elfeledett tájfajták öko-palántáiból adományozott a Kortárs Építészeti Központ Kerthatár Közösségi Kertjének. A különleges ízvilágú tájfajta-palánták május közepétől – korlátozott mennyiségben – kereskedelmi forgalomban is elérhetők lesznek.
KONYHA ÉS KERT
Ezeket a rákkeltő húsokat kerüld húsvétkor
Ha húsvét, akkor a sonka nem hiányozhat az ünnepi asztalról. Bőséges a kínálat a szupermarketek polcain és a piacok hentesüzleteiben is, de mi alapján érdemes választani, ha nem csak az élvezetre, de az egészségünkre gondolunk? Nitrites pácsó – erre kell figyelnünk. Ha nagy mennyiségben fogyasztjuk, plusz sütjük, főzzük, a nitrites pácsó miatt a sonka növeli a rák kialakulásának kockázatát.
KONYHA ÉS KERT, KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
YouTyúk: bérelj tyúkot a fővárosból! – interjú az alapítóval, Balogh Ákossal
Emlékszel még, milyen volt a nagyi tyúkudvarából a tojás? Na, a YouTyúk pont olyat szállít kéthetente, ha tőlük rendelsz. Az ötlet pofon egyszerű, a vevők imádják: gyógyszer és szintetikusanyag-mentes tojások szabadtartású tyúkoktól, a fővárosiak serpenyőjébe. Az alapító-tulajdonost, Balogh Ákost kérdeztük a motivációról az indulásról és a tervekről.
FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Teszt: száraz macskatáp, macskaeledel
Szupermarketben, drogáriában és szakboltban kapható, összesen 34 féle száraz macskatápot teszteltünk. A termékcímkén szereplő információk alapján értékeltük, hogy mennyire részletes a tájékoztatás, és milyen összetevőket tartalmaznak a tápok. Ha száraz tápot adsz cicádnak, ingyenesen hozzáférhető eredményeinkben most ellenőrizheted, milyen minőségű élelemmel eteted.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Fejtett bab
A szárazbab lehet apró, közepes, óriási. Kerekded, hosszúkás és vese alakú. Fehér, tarka, fekete. Jól tárolható, mégis egyetlen éjszakai áztatás életre kelti. A magyar konyha kedvelt hüvelyese egész évben kapható – fogyasztása nekünk és még a bolygónknak is jót tesz.
KÖZÖSSÉGI MEZŐGAZDÁLKODÁS
A Tudatos Vásárlók és a közösségi gazdaságok
Mosonmagyaróvártól Miskolcig ezekben a hetekben várják az újonnan csatlakozó fogyasztókat a közösségi gazdaságok. A gazdák a tervezhető jövőt, a fogyasztók a finom ízeket és a megbízható forrást keresik, mi pedig azon vagyunk, hogy egymásra találjatok.