Találat a #Bio, #életmód, #Étel-ital, #Fogyasztás, #fogyasztás pszichológiája, #Helyi élelmiszer, #Shopping consciously, #Zöldség-gyümölcs címkére
Cikkek rendezése
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Szőlő
A szőlőfélék családjába tartozó gyümölccsel augusztustól októberig találkozhatunk a piacon. Termesztésének, feldolgozásának hazánkban komoly hagyományai vannak.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Csipkebogyó
A rózsafélék családjába tartozó csipkerózsával erdei tisztásokon, elhagyott kertekben találkozhatunk. Nyáron rózsaszín virágaiban gyönyörködhetünk. Télire beérő égőpiros gyümölcseit frissen és lekvárként fogyasztjuk.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Hagyma
A kétéves fejlődésű növény egész évben folyamatosan kapható. Tavasszal a friss hajtásokat újhagyma néven fogyasztjuk. Nyár elejére-közepére ebből lesz a „főzőhagyma”, majd szeptemberre a tárolható vöröshagyma.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Körte
A körte az almafélék családjába tartozik. Augusztus végétől újév utánig is élvezhetjük a kellemes gyümölcsöt. Amellett, hogy ízletes, táplálkozástani szempontból is számos előnye van.
KONYHA ÉS KERT
Végre egy jó hír: kevesebb élelmiszert dobunk ki
4%-kal csökkent a magyar háztartásokban keletkező élelmiszerhulladék mennyisége az elmúlt 3 évben, de fejenként még így is évi 65 kg/fő az átlagos pazarlás – derült ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felméréséből. Európában két spanyolországnyi területen termesztünk olyan élelmiszert, ami a szemétbe kerül.
ETIKUS KERESKEDELEM, FOGYASZTÓ, KONYHA ÉS KERT
Etyeki must, helyi homoktövis, kortárs szerzők, de jön a magyar komló is – mennyire hazaiak a magyar kézműves sörök?
Közös programra hívják a hazai kisüzemi sörfőzdék a sörök iránt érdeklődőket: október 10-én Nyitott Főzdék Napja néven országszerte 25 magyar sörfőzde nyitja meg a kapuit. Megkerestünk közülük hármat, mert kíváncsiak voltunk, mennyire hazai a hazai sör.
KONYHA ÉS KERT
Mi fán terem? Szilva
A rózsafélék családjába tartozó szilva és a vele fajazonos ringló a mandulával, barackkal áll rokonságban. Színét, formáját és ízét tekintve a legváltozatosabb gyümölcs. Nyár elejétől ősz végéig terem.
FOGYASZTÓ
Így vásárolunk a koronavírus járvány 2. hullámában
A COVID-19 járvány megjelenése előtt megszokott vásárlási szokások valamelyest visszarendeződtek, de bizonyos változásokat megtartottunk. Kevesebb időt töltünk az élelmiszerboltokban, és kevésbé ötletszerűen vásárolunk. Nem bóklászunk: pakolunk és megyünk – ez derült ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképéből.
KONYHA ÉS KERT
Zab, köles, árpa – őszi receptek gabonából
Őssszel nem nehéz idénynövényekből főznünk, hiszen roskadásig vannak a pultok a piacokon. Bemutatunk néhány egyszerűen elkészíthető ételt.